«Οι πολίτες, δύο χρόνια μετά την νίκη της ΝΔ εξακολουθούν να εμπιστεύονται την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αδιαφορώντας για τον καταστροφικό και οπισθοδρομικό λόγο της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ελπίδα και ευχή όλων είναι η κυβέρνηση αυτή να επιτύχει στο δύσκολο έργο που ανέλαβε να αλλάξει τη χώρα, προς όφελος πρωτίστως των νέων γενεών». Τα παραπάνω τονίζει ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, με αφορμή τη συμπλήρωση των 2 ετών από την νίκη της ΝΔ στις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου 2019.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του υπογραμμίζει ότι «πριν δύο χρόνια, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, έχοντας βιώσει τα αδιέξοδα της διακυβέρνησης του λαϊκισμού, επέλεξαν την μεταρρυθμιστική πρόταση της ΝΔ για να οδηγήσει τη χώρα σε απάνεμα νερά, μακριά από την κρίση που την ταλανίζει επί μια δεκαετία.

Ωστόσο, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη κλήθηκε να υλοποιήσει το πρόγραμμά της σε ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, εν μέσω κλιμάκωσηςτης τουρκικής επιθετικότητας, αλλά και μιας πρωτοφανούς, πλανητικών διαστάσεων, πανδημίας.

Παρά τα απρόβλεπτα εμπόδια το μεταρρυθμιστικό έργο της κυβέρνησής μας δεν σταμάτησε. Αντιθέτως, παραλλήλως με την αμυντική θωράκιση της χώρας και την ενίσχυση του δημοσίου συστήματος υγείας, προωθήθηκαν πολλές τομές στους τομείς της ψηφιοποίησης του κράτους και της πάταξης της γραφειοκρατίας, της δημιουργίας ευνοϊκού κλίματος για τις επενδύσεις. Σημειώθηκε επανεκκίνηση των δημοσίων έργων, λαμβάνουν χώρα σημαντικές αλλαγές στο εκπαιδευτικό σύστημα και τη δικαιοσύνη, ενώ κατοχυρώθηκαν περαιτέρω τα ατομικά δικαιώματα.

Το στοίχημα, βεβαίως, για την επόμενη ημέρα παραμένει υψηλό, κυρίως για την επίτευξη των στόχων της ανάπτυξης και της απορρόφησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων που μπορούν να μεταμορφώσουν την παραγωγική δομή της χώρας, δημιουργώντας χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας. Η έως σήμερα, όμως, πορεία δείχνει ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε!».

Προηγούμενο άρθροΠαυλάκης – Κοροναϊός: Τα κρούσματα θα διπλασιάζονται κάθε εβδομάδα αν αφεθούν τα πράγματα όπως είναι
Επόμενο άρθροΚορονοϊός: Νέα μέτρα στο τραπέζι μετά την έκρηξη κρουσμάτων – Σκέψεις για κλειστούς χώρους εστίασης μόνο για εμβολιασμένους