Χρηματικό bonus ύψους 400 ευρώ μηνιαίως και αφορολόγητο αποφάσισε να δώσει η κυβέρνηση σε Αναισθησιολόγους, όπως αποκάλυψε στο Ράδιο ΕΝΑ και στον Δημήτρη Καρεκλίδη ο Βουλευτής Λάρισας της ΝΔ κ. Χρήστος Κέλλας, επισημαίνοντας πως αυτό το κίνητρο θα δοθεί, καθώς υπάρχει τεράστια έλλειψη γιατρών της εν λόγω ειδικότητας.

Όπως επεσήμανε ο κ. Κέλλας έχει εντοπιστεί πολύ μεγάλη έλλειψη σε αναισθησιολόγους στη Βόρεια Ελλάδα, τη Θράκη, τα νησιά και την Πελοπόννησο και παρατηρούνται μεγάλες καθυστερήσεις στα χειρουργεία,  λόγω αυτής της έλλειψης.  Ο Βουλευτής είπε χαρακτηριστικά πως στην 4η Υγειονομική Περιφέρεια που καλύπτει την Θράκη προκηρύχθηκαν  18 θέσεις αναισθησιολόγων  και οι 15 κηρύχθηκαν άγονες, καθώς δεν υπήρξε ενδιαφέρον.

Για το λόγο αυτό κι επειδή η εν λόγω ειδικότητα είναι εξαιρετικά σημαντική για την εξυπηρέτηση του πολίτη, για την διεκπεραίωση των χειρουργείων αλλά και την κάλυψη των ΜΕΘ, η κυβέρνηση μέσα στις επόμενες ημέρες, ίσως και αύριο, θα αποφασίσει να δώσει κίνητρα τόσο στους ειδικούς γιατρούς όσο και στους ειδικευόμενους, προκειμένου να ακολουθήσουν τη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Σύμφωνα λοιπόν με τον κ. Κέλλα θα δοθεί bonus μηνιαίο και αφορολόγητο ύψους 400 ευρώ για Διευθυντές και Επιμελητές και 250 ευρώ για τους ειδικευόμενους, στην προσπάθεια που γίνεται ώστε το ΕΣΥ να ενδυναμωθεί και να αποτελέσει πόλο έλξης εξειδικευμένων γιατρών.

Προηγούμενο άρθροΣτ. Κυριακίδου: “Ο εμβολιασμός είναι το πιο δυνατό μέσο για να προλάβουμε την εξάπλωση του κορονοϊού”
Επόμενο άρθροΣοκαριστικό τροχαίο στη Νίκαια – Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε εξάχρονο κοριτσάκι