Ο δήμος Θέρμης αμφισβητεί το ποσοστό των εμβολιασμένων

Ο δήμος Θέρμης εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με το πρόγραμμα εμβολιασμού αμφισβητώντας τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμών.

Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν διάφορες “πληροφορίες”, οι οποίες αποδίδονται ακόμη και σε κυβερνητικούς παράγοντες, που θέλουν το ποσοστό των εμβολιασμών στο δήμο Θέρμης να είναι από τα χαμηλότερα πανελλαδικά.

Ορισμένοι, μάλιστα, κάνουν λόγο περί δήθεν μόλις 3.000(!) εμβολιασμών από τον Γενάρη έως σήμερα, σε υποτιθέμενο σύνολο 36.000 κατοίκων, παρουσιάζοντας έτσι το ποσοστό των εμβολιασμένων λίγο πάνω από το 8%! Για την αποκατάσταση της αλήθειας και την ορθή ενημέρωση των πολιτών και πρωτίστως των δημοτών μας ο δήμος Θέρμης τονίζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι όλες αυτές οι δήθεν “πληροφορίες” και τα υποτιθέμενα “στοιχεία” είναι παντελώς ανακριβή και δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Δυστυχώς όσοι τα διακινούν δεν μπήκαν καν στον κόπο να διασταυρώσουν τη βασιμότητά τους, είτε από τα επίσημα στοιχεία της Διεύθυνσης του Κέντρου Υγείας Θέρμης είτε από την 4η Υγειονομική Περιφέρεια στην οποία υπάγεται το Κέντρο Υγείας.

Με αφορμή όλα αυτά ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει τα εξής:

• Το Κέντρο Υγείας Θέρμης, αποτελεί σήμερα ένα από τα πλέον νευραλγικά εμβολιαστικά Κέντρα της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης. Από τον Ιανουάριο 2021, όταν ξεκίνησε η εμβολιαστική εκστρατεία έως και τις 5 Ιουλίου, στο Κέντρο Υγείας Θέρμης πραγματοποιήθηκαν συνολικά τριάντα εφτά χιλιάδες τριακόσιοι εβδομήντα πέντε (37.375) εμβολιασμοί, σε ένα δήμο στον οποίο ο συνολικός του πληθυσμός ανέρχεται περίπου στους 53.000. Αυτό σημαίνει ότι το ποσοστό εμβολιασμού υπερβαίνει το 70%, αντί του 8% που παρουσίασαν ορισμένοι.

• Επίσης στο Κέντρο Υγείας Θέρμης, λειτουργούν τέσσερις γραμμές οι οποίες εξυπηρετούν το εμβολιαστικό έργο και την καθεμία από αυτές, επισκέπτονται καθημερινά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της 4ης ΥΠΕ και της Υποδιοικήτριας κ. Ειρήνης Χατζοπούλου, 85 έως 90 συμπολίτες μας.

Γίνεται, λοιπόν, εύκολα αντιληπτό από τα παραπάνω επίσημα στοιχεία που είναι στη διάθεση οποιουδήποτε, ότι οι “πληροφορίες” περί δήθεν χαμηλού ποσοστού εμβολιασμών στο δήμο Θέρμης είναι πέρα για πέρα αναληθείς και σε κάθε περίπτωση δυσχεραίνουν το έργο της συνολικότερης προσπάθειας για την εμβολιαστική οχύρωση του πληθυσμού σε επίπεδο δήμου, Περιφερειακής Ενότητας και χώρας.

Προηγούμενο άρθροΕπιτροπή: Εισήγηση για επιστροφή από τα νησιά με αρνητικό rapid test για τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΒ. Κικίλιας: «Πατριωτικό καθήκον ο εμβολιασμός»