Σε εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού φαίνεται πως μετατρέπονται δύο κατασκηνώσεις, μία στη Χαλκιδική και μια στα Χανιά.

«Στην παρούσα υγειονομική κατάσταση τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τις κατασκηνώσεις είναι ελλιπή, δεν γίνεται τα παιδιά να μπαίνουν με self ή tapid test και να τα υπηρετούν άνθρωποι μη εμβολιασμένοι» τόνισε ο Νίκος Τζανάκης, καθηγητής πνευμονολογίας  και αντιπρόεδρος της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας.

Όπως είπε οι κατασκηνώσεις είναι «βραδυφλεγείς βόμβες».

Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχει έντονη κινητικότητα. «Θα μπορούσε να είναι εξαιρετική κοινωνική φούσκα για τα παιδιά αν τα υγειονομικά πρωτόκολλα στεγανοποιούσαν την είσοδο του ιού».

Μάλιστα, εκτίμησε πως 10% των παιδιών θα νοσήσουν από αυτές τις δύο κατασκηνώσεις.

 Δυσοίωνες προβλέψεις

«Υπάρχουν εκτιμήσεις για 2.500-3.000 κρούσματα τον Αύγουστο, εμείς πιστεύουμε ότι θα πάμε γρηγορότερα εκεί, ίσως και την ερχόμενη εβδομάδα. Χρειάζεται εγρήγορση και ίσως νέα μέτρα. Η Κύπρος έχει 900 κρούσματα καθημερινά και είναι 11 φορές μικρότερη σε πληθυσμό, αν τα ανάγουμε στον πληθυσμό της Ελλάδας είναι 10.000 κρούσματα και κάνει 41.000 τεστ» πρόσθεσε.

«Αν κάναμε κι εμείς κατ’ αναλογία πληθυσμού 300.000 τεστ που κάνει η Κύπρος…Έτσι που καλπάζει ο ιός, ίσως δούμε τον Αύγουστο πάνω από 3.000 κρούσματα. Το ζήτημα είναι πώς θα επηρεάσουν το σύστημα υγείας» σημείωσε ερωτηθείς για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Επιστρέφει ο εφιάλτης στην Αττική – 1.022 νέα κρούσματα, «βράζει» το κέντρο
Επόμενο άρθροΠανελλαδικές 2021: Μητέρα και γιος στο Ηράκλειο έδωσαν μαζί εξετάσεις και πέτυχαν