Α. Νικολακόπουλος: “Αποζημιώσεις για τον παγετό με προκαταβολή περί τα τέλη Ιουλίου”

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΛΥΚΟΥΡΕΝΤΖΟΣ ΔΕΣΜΕΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΤΡΕΧΟΝ ΕΤΟΣ

Τι ζήτησε και τι έθεσε στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ ο βουλευτής Ηλείας Ανδρέας Νικολακόπουλος

Σύντομα προχωρά η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων για τις ζημιές των αγροτικών μας προϊόντων από τον παγετό, που κατέστρεψε μεγάλο μέρος της παραγωγής τους μήνες της περασμένης άνοιξης.

 Αυτό προέκυψε από την συνάντηση του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Νικολακόπουλου και του Προέδρου του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζου,  ο οποίος τόνισε ειδικότερα ότι θα δοθεί προκαταβολή για αυτές τις αποζημιώσεις στα τέλη Ιουλίου.

Ο ίδιος ανακοίνωσε στον κ. Νικολακόπουλο ότι μέσα στο τρέχον έτος θα καταβληθεί και το υπόλοιπο ποσό που θα δικαιούνται οι πληγέντες καλλιεργητές. Υπήρξε μάλιστα και συζήτηση επάνω στην επισήμανση του βουλευτή για αποφυγή χρονικών καθυστερήσεων, για νομοθετική ρύθμιση που θα προβλέπει άμεσες πληρωμές εντός του έτους της ζημιάς σε κάθε περίπτωση.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΕΣΠΕΡΙΔΟΕΙΔΗ

Ο κ. Νικολακόπουλος έθεσε ιδιαίτερα και το θέμα των προβλημάτων που επίσης αντιμετωπίζουν τα εσπεριδοειδή της Ηλείας, καθώς η εικόνα είναι πράγματι απογοητευτική με τις συνέπειες να αναμένονται ακόμη μεγαλύτερες το επόμενο χρονικό διάστημα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Ηλείος  κοινοβουλευτικός μίλησε για την ζημιά που έχει γίνει στην καρπόδεση κάτι που έχει ως αρνητικό αποτέλεσμα στην καρποφορία και απόδοση της παραγωγής. Πρόκειται για ένα θέμα που ο ΕΛΓΑ το παρακολουθεί, όπως είπε ο κ. Λυκουρέντζος, και με την εκτίμηση που θα γίνει περαιτέρω θα προχωρήσουν και οι ανάλογες παρεμβάσεις διαβεβαιώνοντας πως από τον Ασφαλιστικό Οργανισμό θα γίνει το καλύτερο δυνατό για τους παραγωγούς της συγκεκριμένης κατηγορίας.

ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΥΕΛΙΚΤΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ…

Πάντως ο κ. Νικολακόπουλος με την ευκαιρία της επίσκεψής του στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ αναφέρθηκε για μια φορά ακόμα στην ανάγκη ψηφιοποίησης της αγροτικής παραγωγής αλλά και του εκσυγχρονισμού του ΕΛΓΑ χρησιμοποιώντας και πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης, με σκοπό τον ακριβή, γρήγορο και σύγχρονο τρόπο καταγραφής των ζημιών.

Προηγούμενο άρθροΝ. Κεραμέως: «Συγχαρητήρια σε όλους τους υποψηφίους των Πανελλαδικών για την προσπάθειά τους»
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Σύσκεψη για την πορεία της πορεία της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας