Συνάντηση ‘Αννας Ευθυμίου με τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια

Δημιουργία 60 νέων Τ.ΟΜ.Υ. και προσλήψεις οικογενειακών ιατρών

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, σε συνέχεια των παρεμβάσεών της στον τομέα της υγείας και μετά από τις επισκέψεις της σε Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και στους διοικητές της 3ης και 4ης Υ.ΠΕ., συναντήθηκε με τον Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια.

Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας και του θεσμού του οικογενειακού γιατρού

«Στη δύσκολη συγκυρία που βιώνουμε, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, προβάλλει συστηματικότερα και επιτακτικότερα η ανάγκη για τη θωράκιση του συστήματος υγείας με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και τη στήριξη όλων των εργαζόμενων στο χώρο αυτό, που δίνουν τη μάχη εξαρχής στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισής της», δήλωσε η βουλευτής.

Ο κ. Κικίλιας, στο πλαίσιο αυτό, ενημέρωσε τη βουλευτή για την πρόθεσή του να ενισχυθεί η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας με τη δημιουργία 60 νέων Τομέων Ομάδων Υγείας (Τ.ΟΜ.Υ.) και την πρόσληψη επιπλέον οικογενειακών γιατρών. Ταυτόχρονα, τόνισε ότι στόχος του Υπουργείου είναι και η ενίσχυση των περιφερειακών Κέντρων Υγείας.

Μονιμοποίηση επικουρικών νοσηλευτών και ιατρών

Ο Υπουργός ενημέρωσε τη βουλευτή ότι η κυβέρνηση προχωρά σε περαιτέρω ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών, πρωτίστως από όσους προσλήφθηκαν και υπηρετούν ως επικουρικοί κατά διάρκεια της πανδημίας. Οι προσλήψεις θα πραγματοποιηθούν με τις διαδικασίες του ΑΣΕΠ και ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί εντός του τρέχοντος έτους. Ταυτόχρονα, ο κ. Κικίλιας ανέφερε στην κα Ευθυμίου και τη μονιμοποίηση 700 εργαζόμενων στο χώρο της υγείας σε θέσεις λοιπού επικουρικού προσωπικού.

Η Άννα Ευθυμίου, επισημαίνοντας τις ανάγκες για κάλυψη των κενών σε ιατρικό προσωπικό, συζήτησε με τον Υπουργό για τη δυνατότητα μονιμοποίησης όσων απασχολούνται εδώ και χρόνια με συμβάσεις Ιδιωτικού Δικαίου Ορισμένου Χρόνου, εφόσον αυτό είναι εφικτό. Ο Υπουργός τόνισε ότι οι επικουρικοί ιατροί θα έχουν τον πρώτο λόγο, μέσω προκηρύξεων διαγωνισμών  του Υπουργείου Υγείας για μόνιμο προσωπικό.

Προηγούμενο άρθροΓλυκά Νερά: «Σπάει» τη σιωπή της η 40χρονη για τη σχέση της με τον συζυγοκτόνο
Επόμενο άρθροΦονικό στη Μακρινίτσα: Αίτημα να αλλάξει επίθετο το παιδί της άτυχης Κωνσταντίνας