Συναγερμός έχει σημάνει στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για φωτιά που έχει ξεσπάσει στην περιοχή του Φυτόκου στην νέα Ιωνία και λαμβάνει γρήγορα διαστάσεις.

Σύμφωνα με τον taxydromos.gr, η φωτιά εκδηλώθηκε στην περιοχή όπου βρίσκεται η Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, πολύ κοντά σε σπίτια.

Επί τόπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν σε μια μεγάλη έκταση για τον περιορισμό της φωτιάς, καθώς σε κοντινή απόσταση βρίσκονται κατοικίες και επιχειρήσεις.

Παράλληλα, αστυνομικοί αποκλείουν την πρόσβαση οχημάτων και πεζών στην περιοχή. Οι πυροσβέστες κάνουν συνεχείς ρίψεις νερού. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύονται συνεχώς, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και πεζοπόρα τμήματα πυροσβεστών.

Στη μάχη της πυρόσβεσης προστέθηκαν και δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη που επιχειρούν από αέρος με ρίψεις νερού.

Στην περιοχή επικρατεί μεγάλη αναστάτωση. Ολοι οι κάτοικοι έχουν βγεί από τα σπίτια του και βρίσκονται απόσταση ασφαλείας από τη φωτιά.

Αυτήν την ώρα καίγεται μία αποθήκη και ένα λυόμενο σπίτι, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, ζώα που βρίσκονταν σε περιφραγμένο χωράφι, κάηκαν καθώς ο ιδιοκτήτης του δεν πρόλαβε να τα απομακρύνει.

Η επιχείρηση της πυρόσβεσης βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Προηγούμενο άρθροΜύκονος: Ξέφρενα πάρτι σε βίλες χωρίς μέτρα προστασίας – Δείτε αποκλειστικά βίντεο
Επόμενο άρθροΠολιτική Προστασία: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς την Κυριακή – Ποιες περιοχές μπήκαν στην κατηγορία 4