Αδιάκοπα συνεχίζουν κάποιοι τα κορονοπάρτι παρά τα μέτρα που έχουν τεθεί σε ισχύ, αδιαφορώντας πλήρως για την άσχημη επιδημιολογική εικόνα της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Την ώρα που η αύξηση κρουσμάτων είναι ραγδαία, με τις νέες μολύνσεις να παγιώνονται πλέον στις 2.000, ένα ακόμη κορονοπάρτι σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου σε μαγαζί της παραλιακής.

Ειδικότερα, σε club – restaurant στην περιοχή της Βάρκιζας μαζεύτηκαν περίπου 3.000 άτομα, με τα μέτρα κατά της πανδημίας να πηγαίνουν περίπατο.

Ενώ απαγορεύεται να είναι κάποιος όρθιος, οι θαμώνες του μαγαζιού αδιαφόρησαν πλήρως, αποστάσεις δεν υπήρχαν, ενώ για τη χρήση μάσκας ούτε καν λόγος.

Σημειώνεται πως ο νότιος τομέας της Αθήνας βρίσκεται στο «πορτοκαλί» επίπεδο μετά και την έκρηξη κρουσμάτων που σημειώθηκε τις τελευταίες ημέρες και την αύξηση θετικότητας σε Άλιμο και Γλυφάδα.

Στον δήμο Γλυφάδας παρατηρήθηκε αύξηση των θετικών τεστ κατά 8,49%, όπως αποκάλυψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ενώ, σύμφωνα με την τοπική αρχή, πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας και όλος ο δήμος βρίσκεται σε επιφυλακή και εγρήγορση.

Δείτε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ

Τσουχτερά πρόστιμα

Όσες επιχειρήσεις ελέγχονται και διαπιστώνονται παραβάσεις αντιμετωπίζουν πλέον άμεσα ποινή προσωρινής αναστολής δραστηριότητας από την πρώτη παράβαση και την αμέσως επόμενη ημέρα.

Κάθε παραβίαση που αφορά στα μέτρα δημόσιας υγείας -όπως η μη τήρηση του όρου της απαγόρευσης ορθίων καθώς και του ανώτατου ορίου αριθμού πελατών ανά κατάστημα- θα επιφέρει κύρωση:

  • Για μεν τα καταστήματα κάτω των 200 τετραγωνικών μέτρων πρόστιμο 2.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.
  • Για δε τα καταστήματα άνω των 200 τετραγωνικών πρόστιμο 5.000 ευρώ και άμεση σφράγιση -από την επόμενη ημέρα της παράβασης- για 7 ημέρες.
  • Σε περίπτωση υποτροπής το πρόστιμο θα είναι ενιαίο στις 10.000 ευρώ και η σφράγιση θα ξεκινά την επόμενη ημέρα και για 15 ημέρες, ενώ σε τυχόν τρίτη παράβαση θα αφαιρείται η άδεια.

Όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς «θα είναι δυνατή η επιβολή των παραπάνω κυρώσεων και εκ των υστέρων και βάσει υλικού από το οποίο θα προκύπτει η παράβαση», παραπέμποντας σε υλικό το οποίο μπορεί να εξασφαλιστεί από τα social media.

Προηγούμενο άρθροΜετά τα beach πάρτι έρχονται τα rave πάρτι – «Βόμβες» υπερμετάδοσης του κοροναϊού
Επόμενο άρθροΔΙΜΕΑ: Πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ και 7ήμερη αναστολή λειτουργίας σε 3 καταστήματα εστίασης