Σχολή Ικάρων: Τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυποσμηναγούς έδωσε η Σακελλαροπούλου

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, επέδωσε, σήμερα, Δευτέρα 12 Ιουλίου, τα ξίφη στους νέους και τις νέες ανθυποσμηναγούς, κατά τη διάρκεια τελετής στις εγκαταστάσεις της Σχολής Ικάρων, στην αεροπορική βάση Δεκέλειας, στο Τατόι.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Συνολικά, 65 νέοι και νέες ανθυποσμηναγοί έδωσαν τον καθιερωμένο όρκο. Εξ αυτών, 54 ήταν από την Ελλάδα, 6 από την Κύπρο, 2 από το Μαυροβούνιο, 1 από την Ιορδανία, 1 από τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη και 1 από τη Ζιμπάμπουε.

Κατά τη διάρκεια της τελετής πραγματοποιήθηκαν δύο τιμητικές διελεύσεις από τριάδα αεροσκαφών F-4 της 338 Μοίρας Διώξεως-Βομβαρδισμού.

Ο διοικητής της Σχολής Ικάρων, υποπτέραρχος Αντώνιος Βασιλείου, ανέγνωσε ημερήσια διαταγή με νουθεσίες προς τους νέους και τις νέες ανθυποσμηναγούς που έδωσαν τον όρκο.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν, επίσης, ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Αλκιβιάδης Στεφανής, εκπρόσωποι της Βουλής και των κομμάτων, η στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, οι τοπικές Αρχές, πρέσβεις ξένων κρατών αλλά και συγγενείς και φίλοι των ανθυποσμηναγών που ορκίστηκαν.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΑποκαλύπτονται οι θησαυροί της κάβας του Τατοϊου – Λ. Μενδώνη: «Εκτός από συλλεκτική αξία, έχει μεγάλο επιστημονικό και ερευνητικό ενδιαφέρον» (pics)
Επόμενο άρθροΣυγχαρητήριο Μήνυμα Γιώργου Κωτσού για αποτελέσματα πανελληνίων εξετάσεων