Για την πορεία της πανδημίας στην χώρα μας αλλά και την εμβολιαστική διαδικασία μίλησε μεταξύ άλλων ο Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος.

Όπως είπε «Δεν υπάρχει εναλλακτικό σενάριο αντιμετώπισης του κοροναϊού εκτός από τον εμβολιασμό». Όσον αφορά τα νέα μέτρα, ο κ. Βασιλακόπουλος, είχε χαρακτηριστικά πως είναι «κοινή λογική», οι εσωτερικοί χώροι να λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους.

Μιλώντας για την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών στους υγειονομικούς και τις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, σημείωσε ότι όσοι εργάζονται σε νοσοκομεία πρέπει να προστατευτούν όπως και οι νοσηλευόμενοι.

Σχετικά με τις επικρίσεις για ελλιπή ενημέρωση, ο κ. Βασιλακόπουλος, σημείωσε ότι η ενημέρωση είναι ενδελεχέστατη. «Δεν υπάρχουν αυτή την στιγμή ασαφείς πληροφορίες, υπάρχει μόνο φόβος ο οποίος μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με σωστή ενημέρωση», είπε χαρακτηριστικά.

Για τον συνδυασμό εμβολίων, ο κ. Βασιλακόπουλος τόνισε μιλώντας στον ΑΝΤ1 ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχουν κλινικές μελέτες που να δείχνουν αν αυτό είναι αποτελεσματικό.

Για τον εμβολιασμό σε παιδιά ηλικίας 15-17 ετών και τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται, είπε ότι μέχρι τώρα έχουμε τρεις θανάτους από παιδιά κάτω των 18 ετών. «Το να νοσήσει ένα παιδί και να μπει σε ΜΕΘ είναι μια τραυματική εμπειρία τόσο για το παιδί όσο και για την οικογένεια του», τόνισε ο κ. Βασιλακόπουλος.

«Όσο αφήνουμε τον ιό να μεταδίδεται δεν θα έχουμε μόνο την μετάλλαξη Δέλτα, η οποία δεν έχει μικρότερη βαρύτητα από ότι ο προηγούμενος ιός», είπε και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν και να μην φοβούνται.

Προηγούμενο άρθροΧρυσόγονος: Στα όρια της συνταγματικότητας η αναστολή εργασίας για όσους αρνούνται να εμβολιαστούν
Επόμενο άρθροΓηροκομεία: Πόσοι είναι οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι – Τι λέει ο πρόεδρος της ΠΕΜΦΗ