Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25, Κρίτωνα Αρσένη, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης αναφέρθηκε στις αλλαγές που προγραμματίζονται στα δημόσια νοσοκομεία. Όπως σημείωσε οι συμπράξεις δημοσίου – ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) δεν συνιστούν ιδιωτικοποίηση και αναφέρθηκε  στην τροποποίηση του Οργανισμού του νοσοκομείου Αττικόν, που όπως είπε δεν σημαίνει αλλαγή νομικής υπόστασης και φυσιογνομίας.

«Δεν μετατρέπεται ένα νοσοκομείο σε ΣΔΙΤ. Οι συμπράξεις αποτελούν ένα χρηματοδοτικό εργαλείο προκειμένου να κάνουμε έργα και να διευκολύνουμε την πρόσβαση των συμπολιτών μας σε υπηρεσίες υγείας χωρίς κόστος. Αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι «δεν τίθεται θέμα να αλλάξει η νομική οντότητα του νοσοκομείου. Είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου, ενταγμένο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και είναι ένα εμβληματικό νοσοκομείο για το σύστημα υγείας, έχει δικό του προϋπολογισμό, ΑΦΜ, σφραγίδα και υπόκειται στον έλεγχο και την εποπτεία της Διοίκησης της 2ης Υγειονομικής Περιφέρειας».

Οι Οργανισμοί πρέπει να αλλάζουν στα νοσοκομεία

Αυτό που έχει γίνει εξήγησε είναι ότι «έχει συγκροτηθεί μια ομάδα εργασίας με αντικείμενο τη μελέτη σύνταξης σχεδίου νέου Οργανισμού. Αυτό δεν είναι ιδιωτικοποίηση. Απλά πρέπει να δούμε επιτέλους πώς το «Αττικόν» και τα άλλα νοσοκομεία θα πορευτούν από εδώ και στο εξής. Έρχονται νέες τεχνολογίες, νέες υπηρεσίες, νέες ειδικότητες. Οι Οργανισμοί πρέπει να αλλάζουν στα νοσοκομεία. Σε καμία περίπτωση η αλλαγή, τροποποίηση του Οργανισμού δεν σημαίνει και αλλαγή της νομικής υπόστασης και φυσιογνωμίας του νοσοκομείου».

Σχετικά με την ένταξη και των νοσοκομείων στο Ταμείο Ανάκαμψης ο κ. Κοντοζαμάνης ανέφερε ότι το πρόγραμμα αυτό αναφέρεται σε ανακαινίσεις και εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων και των υποδομών σε όλη την Ελλάδα. Και αφορά τον ψηφιακό μετασχηματισμό των υπηρεσιών σε εμβληματικά κέντρα, όπως είναι το Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Νοσοκομείο «Σωτηρία», το νέο κέντρο στη Θεσσαλονίκη στο Νοσοκομείο Παπανικολάου για τη στέγαση των εργαστηρίων κυτταρικής και γενετικής θεραπείας ή το σύστημα της κατ΄ οίκον νοσηλείας» και σημείωσε πως «όταν δημιουργείς νέες δομές και υπηρεσίες για τους πολίτες, δεν είναι ιδιωτικοποίηση του συστήματος υγείας».

Προηγούμενο άρθροΚοροναϊός: Δυσοίωνες προβλέψεις για 18.000 κρούσματα τη μέρα – «Είμαστε χειρότερα από πέρσι»
Επόμενο άρθροΠαραλιακή: Λουκέτο σε πασίγνωστο μαγαζί για όρθιους πελάτες… έξω από αυτό