Τον κώδωνα του κινδύνου για την πορεία της πανδημίας, κρούουν οι επιστήμονες, προειδοποιώντας ότι αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και δεν αποκλείεται να δούμε ακόμη και 18.000 κρούσματα την ημέρα…

Κρίσιμο σύμφωνα με τους επιστήμονες είναι να αυξηθούν τα ποσοστά εμβολιασμού στην ηλικιακή ομάδα 55 – 65.

«Είμαστε χειρότερα από πέρσι»

Ειδικότερα, ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τόνισε ότι η μεταδοτικότερη μετάλλαξη Δέλτα διαχέεται σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος για το επιδημιολογικό φορτίο στην Κρήτη και την Ήπειρο.

Παράλληλα τόνισε ότι έχουμε να κάνουμε με πλειάδα στελεχών υψηλής μεταδοτικότητας και όχι μόνο με τη μετάλλαξη Δέλτα, προσθέτοντας ότι βρισκόμαστε σε χειρότερη κατάσταση σε σχέση με πέρυσι, την ίδια χρονική περίοδο.

Περιμένω 2.400 κρούσματα – Θα μπορούσαμε να φτάσουμε και τις 4.500

Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, ο κ. Σαρηγιάννης, μιλώντας στο Open, ανέφερε: «σήμερα περιμένω τα 2.400,  θα είναι λογικό (…) Θα μπορούσαμε να φτάσουμε και στις 4.500».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η κορύφωση του 4ου κύματος της πανδημίας, «αν πετύχουμε το καλό σενάριο του εμβολιασμού θα έρθει 16 Αυγούστου μέχρι τέλος Αυγούστου. Αν δεν προχωρήσει ο εμβολιασμός τότε τα πράγματα θα είναι πολύ δύσκολα και μπορεί να έχουμε και 18.000 κρούσματα ημερησίως», είπε.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Καρέ – καρέ η διάσωση Γαλλίδας από το φαράγγι του Ρίχτη – Τι συνέβη
Επόμενο άρθροΒ. Κοντοζαμάνης: «ΣΔΙΤ δεν σημαίνει ιδιωτικοποίηση – Το Αττικόν είναι εμβληματικό νοσοκομείο του ΕΣΥ»