Τη λειτουργία των κλειστών χωρών εστίασης και διασκέδασης από την προσεχή Παρασκευή (16/7) έως τα τέλη Αυγούστου μόνο για εμβολιασμένους ανακοίνωσε στο μήνυμά του τη Δευτέρα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Από την Παρασκευή και μέχρι τα τέλη Αυγούστου, όλοι οι κλειστοί χώροι, κέντρα διασκέδασης και μπαρ, σινεμά και θέατρα, θα λειτουργούν αποκλειστικά για εμβολιασμένους και με αυξημένο, αλλά προκαθορισμένο, αριθμό επισκεπτών», είπε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Τότε θα λειτουργεί και η ψηφιακή εφαρμογή που θα πιστοποιεί εύκολα αν ο πολίτης έχει εμβολιαστεί».

«Είναι μία πρακτική που ακολουθούν ήδη χώρες όπως η Δανία, η Γερμανία, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο. Αυτό σημαίνει ότι στη διάρκεια του καλοκαιριού η ψυχαγωγία, είτε σε ανοικτούς είτε σε κλειστούς χώρους, θα αφορά μόνο καθήμενους και όχι όρθιους, ώστε να μην ευνοείται η μετάδοση του ιού», επισήμανε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος εν συνεχεία έστειλε σαφές μήνυμα σε όσους σκεφτούν να παραβούν τα μέτρα: «Τα καταστήματα θα έχουν, πλέον, τη δυνατότητα περισσότερων τραπεζοκαθισμάτων. Όμως και οι έλεγχοι θα είναι πολύ αυστηροί».

Προηγούμενο άρθροΣύλληψη 46χρονου για δολοφονική επίθεση εναντίον 53χρονου στην Αγία Βαρβάρα
Επόμενο άρθροΤην Πέμπτη καταθέτει η υπάλληλος της ΕΟΚ για την απόπειρα βιασμού