Επίσκεψη του Κων. Μαραβέγια στον «Ιππόκαμπο» για τα προβλήματα των ατόμων με αναπηρία

«Στόχος η αυξημένη συμμετοχή των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας»

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες με κινητικά προβλήματα, με αιχμή το ζήτημα της προσβασιμότητας, κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με το προεδρείο του Σωματείου Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας «Ιππόκαμπος».

Στη συνάντηση, η οποία ήταν η πρώτη μετά την πανδημία, συμμετείχε ο πρόεδρος του Σωματείου κ. Πέτρος Μπέλλος και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ μεγάλος απών ήταν ο πρώην αντιπρόεδρος Κων/νος Κουσουτζής, που «έφυγε» από τη ζωή τον περασμένο Μάρτιο.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στο θέμα της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία, με έμφαση στον τουρισμό και τις τουριστικές περιοχές, ενώ από τους εκπροσώπους του «Ιππόκαμπου» τέθηκε επίσης το θέμα δημιουργίας Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης για άτομα με κινητικά προβλήματα.

Ο κ. Μαραβέγιας εξήγησε ότι η Κυβέρνηση αναλαμβάνει δράσεις σε πολλά επίπεδα και πρόσφατα έχει δημιουργήσει την Εθνική Αρχή Προσβασιμότητας, η οποία αφορά στη δημιουργία ενός κέντρου συντονισμού όλων των πολιτικών και μέτρων που λαμβάνονται υπέρ των ΑμεΑ, ιδιαίτερα του ελέγχου εφαρμογής τους.

«Είναι βέβαιο πως η διασφάλιση των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία δεν μπορεί να επιτευχθεί με αυτοματισμούς» τόνισε ο κ. Μαραβέγιας και πρόσθεσε ότι «χρειάζεται ένα συγκεκριμένο σχέδιο για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, χρειάζεται όμως και η καθημερινή συμμόρφωση όλων μας. Τίποτα δεν είναι αυτονόητο. Κοινός στόχος μπορεί να είναι μόνο ένας: η αυξημένη συμμετοχή όλων των ΑμεΑ σε κάθε πτυχή της κοινωνικής, οικονομικής και δημόσιας ζωής της χώρας μας».

Ο βουλευτής διαβεβαίωσε το προεδρείο του «Ιππόκαμπου» ότι θα σταθεί αρωγός στα δίκαια αιτήματα των μελών του, υπογραμμίζοντας για μια ακόμη φορά την ιδιαίτερη σημασία που δίνει η παρούσα κυβέρνηση στα προβλήματα των ΑμεΑ.

Προηγούμενο άρθροΌλυμπος: Αγωνία για τον ορειβάτη που αγνοείται – Εκδόθηκε silver alert
Επόμενο άρθροΣοβαρό τροχαίο με τραυματίες στην παραλιακή