Παναγής Καππάτος: Επίσκεψη του Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Μ. Κουτουλάκη στην Ιθάκη

Την Παρασκευή 9 Ιουλίου επισκέφθηκα την Ιθάκη με τον Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Είχαμε συνεργασία με τον Δήμαρχο κ. Διονύση Στανίτσα και τον Έπαρχο κ. Θανάση Λιβιτσάνη και ακολούθησε ευρεία σύσκεψη με την παρουσία του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Στέφανου Φιαμπόλη, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων.

Στη συνέχεια με τους κ. Κουτουλάκη, Στανίτσα και Λιβιτσάνη επισκεφθήκαμε διάφορα σημεία του νησιού.

Είδαμε τη νέα μονάδα αφαλάτωσης στη θέση Δεξά του Βαθέως, η οποία παραδόθηκε πριν λίγες μέρες με χρηματοδότηση του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Στο Κέντρο Υγείας Ιθάκης ενημερωθήκαμε για την πορεία των εμβολιασμών στο νησί από τον υπεύθυνο του εμβολιαστικού κέντρου ιατρό κ. Σωτήριο Μαντέλη.

Στο Σταυρό συναντήσαμε τον Πρόεδρο κ. Δημήτρη Δέτσιμα και είδαμε τη μονάδα αφαλάτωσης.

Στις Φρίκες συνομιλήσαμε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους για το λιμάνι του οικισμού και την πρόθεση του Υπουργείου να ενταχθούν οι εργασίες αναβάθμισής του στο ΕΣΠΑ 2021-2027.

Η επίσκεψη του κ. Γενικού στην Ιθάκη ολοκληρώθηκε στο Κιόνι, όπου συζητήσαμε με τοπικούς παράγοντες και κατοίκους για τα κύρια ζητήματα που απασχολούν τον οικισμό.

Το Σάββατο 10 Ιουλίου είχα νέα συνεργασία με τον Δήμαρχο και τον Έπαρχο και ακολούθως επισκέφθηκα την εκκλησία του Αγ. Ραφαήλ στο Περαχώρι.

Προηγούμενο άρθροΚάτω από 5.000 οι πρόσφυγες και μετανάστες στη Λέσβο – Πρώτη φορά από το 2016
Επόμενο άρθροΓΣΕΕ: Ενημέρωση και γνώση – εμβολιασμός και αλληλεγγύη τα όπλα μας κατά της πανδημίας