Πολλά «Δεν» για ανεμβολίαστους και υποχρεωτικός εμβολιασμός τα πρώτα όπλα – Ποιοι ακολουθούν μετά τους υγειονομικούς

Τα πρώτα επαγγέλματα, στα οποία θα εφαρμοστεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά του κοροναϊού ανακοίνωσε την Δευτέρα, μέσα από το διάγγελμά του, o Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός υποχρεωτικός καθίσταται ο εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, ενώ από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Ακόμα, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι ειδική πρόνοια λαμβάνεται για τις Ένοπλες Δυνάμεις, χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός. «Στο εξής, μόνιμοι και στρατεύσιμοι θα έχουν τη δυνατότητα, αλλά και κίνητρα, να εμβολιάζονται μέσα στις μονάδες τους. Όποτε το θελήσουν οι πρώτοι και με τη στράτευσή τους οι δεύτεροι. Κι αυτό γιατί η ζωή στο στράτευμα είναι από τη φύση της ομαδική και συνεπώς ο συγχρωτισμός είναι αναπόφευκτος» είπε χαρακτηριστικά.

Το εν λόγω μέτρο εξειδίκευσε σήμερα, Τρίτη, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος υπογράμμισε πως «έως τις 16 Αυγούστου το υγειονομικό προσωπικό πρέπει να έχει κάνει την πρώτη δόση του εμβολιασμού. Όποιος αρνείται να εμβολιαστεί ή δεν ολοκληρώνει τον εμβολιαστικό κύκλο θα απέχει από την εργασία του χωρίς αποδοχές».

Ο κ. Κικίλιας ανέφερε ακόμα ότι ο εμβολιασμός καθίσταται υποχρεωτικός όλου του προσωπικού -υγειονομικού, διοικητικού και λοιπού- των ιδιωτικών και δημόσιων μονάδων φροντίδας ηλικιωμένων και φροντίδας ΑΜΕΑ.

Μάλιστα, σε περίπτωση παραβίασης των κανόνων προβλέπεται 50.000 ευρώ πρόστιμο στη δομή και σε περίπτωση δεύτερης παράβασης 200.000 ευρώ πρόστιμο. Ο υπουργός τόνισε ότι θα έρθει νομοθετική ρύθμιση έτσι ώστε οι δημόσιοι φορείς να προσλαμβάνουν προσωπικό σε αναπλήρωση όσων δεν εμβολιάζονται.

  • Δείτε αναλυτικά τα 17 επαγγέλματα, για τα οποία υποχρεωτικός ο εμβολιασμός

Ποιοι είναι οι επόμενοι στη σειρά

Όπως όλα δείχνουν οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί δεν θα σταματήσουν μόνο στους εργαζόμενους σε σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς.

Ήδη στην κυβέρνηση υπάρχουν συζητήσεις για τις κατηγορίες που… αναμένεται να πάρουν σειρά.

  • Διαβάστε επίσης: Πάνω από 37.000 ραντεβού, μετά το διάγγελμα Μητσοτάκη για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, αυτές είναι:

  • Οι αθλητές, αφού και τα γήπεδα είναι πλέον μόνο για εμβολιασμένους θεατές.
  • Οι εργαζόμενοι σε κρίσιμες υποδομές του κράτους, Όπως είναι η ΔΕΗ, ο ΔΕΔΗΕ, η ΕΥΔΑΠ και τα ΜΜΜ.
Προηγούμενο άρθροΚύκλωμα μαστροπείας, βιασμοί, και ξύλο στο κολαστήριο της Ηλιούπολης – Τι αποκαλύπτει η ΕΛ.ΑΣ
Επόμενο άρθροΆλιμος: Ανήλικοι μαχαίρωσαν 14χρονο για του κλέψουν το κινητό – Εννέα προσαγωγές