«Έκρηξη επενδύσεων και έκρηξη της ανάπτυξης» εκτιμά ότι θα συμβεί τα επόμενα χρόνiα στην Ελλάδα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών,  Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Μιλώντας από το βήμα της εκδήλωσης του υπουργείου Τουρισμού και του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, με θέμα: “Η επόμενη μέρα του ελληνικού ξενοδοχείου, αξιοποιώντας τα χρηματοδοτικά μέσα”, εστίασε στα χρηματοδοτικά προγράμματα του Ταμείου Ανάκαμψης, που όπως είπε, αυτά θα δώσουν μεγάλη ώθηση και στην βιομηχανία του τουρισμού.

Μάλιστα, απευθυνόμενος στους ξενοδόχους επεσήμανε ότι θα υπάρχει αφθονία «χώρου» για αυτόν που θα θελήσει να επενδύσει στον τουριστική βιομηχανία, καθώς συνολικά θα κινητοποιηθούν 30 δισ. ευρώ για το λόγο αυτό.

Προϋπόθεση για τη μόχλευση και αξιοποίηση αυτών των χρημάτων θα είναι τα ίδια κεφάλαια να ανέρχονται στο 20% ενώ το επιπλέον 30% θα το προσφέρει τράπεζα ή οργανισμός επενδύσεων κεφαλαίων ως δάνειο, όπως εξήγησε ο κ. Σκυλακάκης. Σε ό,τι αφορά το προσφερόμενο επιτόκιο θα είναι κοντά στο 0,2 – 0,3% περίπου, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι επιλέξιμες επενδύσεις. Πρόθεση του αρμόδιου υπουργείου είναι οι διαδικασίες έγκρισης των επενδύσεων να τρέξουν αυτόματα, χωρίς καθυστερήσεις.

Από το βήμα της εκδήλωσης ο κ. Σκυλακάκης ζήτησε από τους επιχειρηματίες του τουρισμού να επενδύσουν στο εργατικό δυναμικό, αφού αυτό θα είναι και το συγκριτικό πλεονέκτημα των επιχειρήσεων την επόμενη μέρα της τουριστικής βιομηχανίας. Μάλιστα παρατήρησε ότι τα προηγούμενα χρόνια δεν υπήρχαν μόνιμες σχέσεις των εργαζομένων με τις συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Στο σημείο αυτό ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι τα κονδύλια για κατάρτιση θα ανέλθουν σε 1,5 δισ. ευρώ.

Παραμένοντας στο μέτωπο της εργασίας και η Δόμνα Μιχαηλίδου, υφυπουργός Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, υπογράμμισε ότι μέσα από το Ταμείο Ανάκαμψης έχουν ενταχθεί δράσεις κατάρτισης εργαζομένων προκειμένου να ανατραπεί η δομική ανεργία.

Προηγούμενο άρθροΜετάλλαξη: Στη δίνη της «Δέλτα» η Ελλάδα – 70πλάσια τα κρούσματα τις πρώτες μέρες του Ιουλίου φέτος σε σχέση με πέρσι
Επόμενο άρθροΔ. Αυγερινοπούλου: “Δια στόματος Πρωθυπουργού η έναρξη εργασιών στο Πάτρα – Πύργος το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα”