Θέματα επικαιρότητας σχολίασε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ «η Φωνή της Ελλάδας», καλεσμένος του Γιώργου Διονυσόπουλου.

Υγειονομική ασφάλεια:Προϋπόθεση για την επαναφορά στην κανονικότητα

Ο Λαρισαίος πολιτικός, κληθείς να σχολιάσει την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών,που εξήγγειλε η Κυβέρνηση, τόνισε ότι η χώρα δεν μπορεί να μείνει ανοχύρωτη απέναντι στην υγειονομική απειλή και τη μετάλλαξη «Δέλτα»,που πλήττει την Ευρώπη και τον κόσμο. Σημείωσε, δε, πως η Κυβέρνηση ξεκίνησε με την «κάρτα ελευθερίας», προχώρησε στους περιορισμούς για τους ανεμβολίαστους σε κέντρα αναψυχήςκαι μέσα μεταφοράς,και τώρακαθιστά υποχρεωτικό τον εμβολιασμότων εργαζόμενων σε κλειστές δομές φροντίδας ηλικιωμένων καθώς και των υγειονομικών και του διοικητικού προσωπικούσε δημόσια νοσοκομεία και ιδιωτικές κλινικές. Ανάλογα μέτρα εξήγγειλαν οΜάριο Ντράγκιστην Ιταλία και οΕμανουέλ Μακρόνστη Γαλλία, καθώς πρόκειται για την ίδια εμβολιαστική τακτική που ακολουθείται σε όλη την Ευρώπη.

Αναφορικά με τους αντιεμβολιαστές, ο κ. Κέλλας επισήμανε πως οι λίγοιανεμβολίαστοι δεν έχουντο δικαίωμα να «ξανακλείσουν» τηνΕλλάδα, καταστρέφοντας δηλαδή την πρόοδο, που έχει επιτευχθεί έως σήμερα στην αντιμετώπιση της πανδημίας, και προκαλώντας ένα νέο λοκντάουν που θα οδηγήσει τη χώραστο παρελθόν. Επίσης, κάλεσε, όσους φοβούνται να εμβολιαστούν, να συμβουλευτούν τους οικογενειακούς ιατρούς τους, υπογραμμίζοντας πως οι αυτοδιοικητικές αρχές, η Εκκλησία, η Κοινωνία των Πολιτών και οι επιχειρηματίες πρέπει να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση και να παροτρύνουν τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ε-65 και ΒΟΑΚ: Εμβληματικά έργα για την ανάπτυξη της περιφέρειας

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, ερωτηθείς για τον κυβερνητικό αναπτυξιακό προγραμματισμό σε σχέση με την εκτέλεση δημοσίων έργων και την άντληση ευρωπαϊκών πόρων, επισήμανε πως ο Ε-65, ο κάθετος άξονας που συνδέει την Εγνατία Οδό με την ΠΑΘΕ Αθήνα-Θεσσαλονίκη,θα συμβάλλει στην καλύτερη διασύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με τις υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας και στην περαιτέρω ανάπτυξή της.Πρόσθεσε, δε, πως το 2021 είναι η χρονιά που ξεμπλοκάρουν τα μεγάλα έργα, καθώς, πέραν του Ε-65,ξεκινούνο ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) και ο άξονας Πάτρα-Πύργος. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην έγκριση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0» από το Συμβούλιο Υπουργών Οικονομικών της ΕΕ, το οποίο είναι το 3ο κατά σειρά σχέδιο που έλαβε θετική αξιολόγηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει μόχλευση 60 δις ευρώ στην ελληνική οικονομία, υπογραμμίζοντας ότι προβλέπεται σταθερή αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 5% τα επόμενα χρόνια.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: «Εδραιώνεται η Ελλάδα ως ελκυστικός επενδυτικός προορισμός»
Επόμενο άρθροΑρ. Πελώνη για Αλ. Τσίπρα: «Αντί να μιλά για ευτελισμό της δημοκρατίας ας κοιτάξει στον καθρέφτη»