Πώς η εκκλησία θα πείσει τους… «άπιστους των εμβολιασμών» – Έρχονται επιπτώσεις σε αρνητές ιερείς

Στην πρώτη γραμμή του αγώνα για τον εμβολιασμό βρίσκεται η Εκκλησία, η οποία επιστρατεύει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου να επηρεάσει χιλιάδες πιστούς και να τους πείσει να πράξουν το ορθό, δηλαδή να εμβολιασθούν προστατεύοντας τον εαυτό τους και τους πλησίον τους.

Η αρχή έγινε από τον ίδιο τον πρωθυπουργό κατά το διάγγελμα του, όπου ζήτησε από τους πιστούς να ακούσουν την Εκκλησία, που απομονώνει τις λιγοστές φωνές εναντίον του πλησίον.

Επίσης χτες ο Βασίλης Κικίλιας και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας έδωσαν το «παρών»  στην συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου προκειμένου να ζητήσουν την συνδρομή της Εκκλησίας στην προσπάθεια για τον εμβολιασμό όλων των πολιτών.

Από την πλευρά της η Ιερά Σύνοδος θα προχωρήσει στην έκδοση εγκυκλίου η οποία θα διαβαστεί στους πιστούς με την οποία συστήνεται ο εμβολιασμός, όχι ως υποχρεωτικός αλλά ως ελεύθερη επιλογή.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πώς θα πειστούν οι… «άπιστοι του εμβολιασμού», αλλά και πως θα παύσουν εντελώς οι μεμονωμένες φωνές που εναντιώνονται από το συνοδικό πολίτευμα της Εκκλησίας έδωσε στο MEGA ο μητροπολίτης Αθηναγόρας.

«Συνεννοηθήκαμε με τους δύο επισκέπτες μας, τον κ. Κικίλια και τον κ. Τσιόδρα για μια σειρά από δράσεις που θα αναλάβει η εκκλησία. Σήμερα θα αποσταλούν ορισμένες ερωτήσεις στο υπουργείο Υγείας και θα τις απαντήσει ο κ. Τσιόδρας, σχετικά με τις αμφιβολίες που έχει ο κόσμος και φοβάται για τον εμβολιασμό. Αυτό θα σταλεί σε όλες τις εκκλησίες της Ελλάδας, ώστε οι άνθρωποι που αμφιβάλουν να μην έχουν φοβίες, και να αντιληφθούν όλοι ότι ο εμβολιασμός βοηθάει στην ασφάλειά μας», είπε ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας.

Δεν τίθεται θέμα για μόνο εμβολίασμένους στις εκκλησίες

«Δε συζητήθηκε ότι στις εκκλησίες θα μπαίνουν μόνο εμβολιασμένοι. Δε ζητήθηκε και δε συζητήθηκε», ξεκαθάρισε ο ίδιος.

«Εμείς θα απευθυνθούμε σε όλους. Συνήθως αυτοί που είναι αρνητικοί είναι πεισματικά αρνητικοί, όσα επιχειρήματα και αν τεθούν. Αλλά το ποσοστό αυτό σε σχέση με αυτούς που αμφιβάλουν είναι μικρότερο», εξήγησε ο Μητροπολίτης.

Επιπτώσεις σε όσους δεν εφαρμόσουν τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου

Σχετικά με τους ιεράρχες που μπορεί να διαφωνούν ως προς τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου, ο ίδιος ανέφερε ότι «πριν τη συνεδρίαση της Συνόδου και την επίσκεψη του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια και του κ. Τσιόδρα κάποιοι ιεράρχες είπαν τις απόψεις τους. Όταν η Ιερά Σύνοδος πάρει κάποιες αποφάσεις, όλοι την εφαρμόζουν. Αν δεν την εφαρμόσουν υπάρχουν κάποιες επιπτώσεις».

«Ο χώρος της εκκλησίας είναι χώρος ελευθερίας, και όχι χώρος που γίνονται αναγκαστικά πράγματα. Εμείς έχουμε την πειθώ για να αλλάξουμε κάποια πράγματα», σχολίασε κλείνοντας ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας, σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού.

Προηγούμενο άρθροΣτ. Πέτσας: «Εάν δεν μπορείτε να έρθετε εσείς στο εμβολιαστικό κέντρο, θα έρθουμε εμείς σε εσάς»
Επόμενο άρθροΚρήτη: Μωρομάνα πήγε να κάνει το εμβόλιο και την… έδιωξαν