Το θέμα που ταλαιπωρεί, εδώ και χρόνια, πολίτες των Μετεώρων της Πολίχνης του Δήμου Παύλου Μελά, βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ. Δημήτρης Κούβελας με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα χωροταξίας και αστικού περιβάλλοντος κ. Νίκο Ταγαρά.

Ο κ. Κούβελας ζήτησε «να μην καθυστερήσει άλλο η απαιτούμενη ρύθμιση για την τακτοποίηση της εκκρεμότητας που βασανίζει τόσες  οικογένειες που κατοικούν στην περιοχή Μετέωρα Πολίχνης. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν ανεγείρει κατοικίες κυρίως από το 1960και μετά, για να καλύψουν τις βασικές στεγαστικές τους ανάγκες και έως σήμερα χαρακτηρίζονται «καταπατητές», παρά τις επίμονες προσπάθειες που έχουν καταβάλει για να μπει τέλος σε αυτήν την κατάσταση».

Εξήγησε τον αγώνα που δίνουν, εδώ και δεκαετίες, οι περίπου 500 οικογένειες προκειμένου να ξεπεραστούν τα νομικά εμπόδια και να δοθεί μια οριστική λύση στο ζήτημα. «Όλα αυτά τα χρόνια οι συμπολίτες αυτοί ακούν μόνο υποσχέσεις και παραμένουν όμηροι υποσχέσεων που δίνονται κάθε τόσο αλλά ακόμη δεν υλοποιούνται. Ήρθε η στιγμή να βελτιώσουμε την ζωή τους, δίνοντας τους τη δυνατότητα να εξαγοράσουν τη γη που κατέχουν επί δεκαετίες».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας διαβεβαίωσε τον κ. Κούβελα ότι είναι γνώστης του θέματος, θα εισηγηθεί θετικά και ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η διευκόλυνση των πολιτών σε κάθε επίπεδο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε επίσης το θέμα της μαρίνας της Αρετσούς η οποία, όπως είπε ο κ. Κούβελας, μετά τη συνολική αναβάθμιση, τον εκσυγχρονισμό και την αξιοποίηση της μπορεί να αποτελέσει νέο τοπόσημο για την Ανατολική Θεσσαλονίκη. Ο κ. Κούβελας ζήτησε από τον αρμόδιο Υφυπουργό να φροντίσει ώστε «το έργο να εναρμονιστεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον της Καλαμαριάς και το αποτέλεσμα αυτού να δικαιώσει το Δήμο και τους κατοίκους της».

Στη συνάντηση ο βουλευτής έθεσε την ανάγκη να αναβληθεί έως τα τέλη Σεπτεμβρίου η υποχρέωση έκδοσης Ηλεκτρονικής Ταυτότητας Κτιρίων για την σύνταξη συμβολαιογραφικών πράξεων. Το ζήτημα αυτό θα ρυθμιστεί νομοθετικά μέσα στις επόμενες μέρες.   

Προηγούμενο άρθροΚαπραβέλος: Ένα εκατ. ανεμβολίαστοι εκτεθειμένοι στην μετάλλαξη Δέλτα
Επόμενο άρθροΜητροπολίτης Δωδώνης για αντιεμβολιαστές: Ο Θεός να βάλει το χέρι του να μας απαλλάξει από τους παλαβούς