Α. Ευθυμίου: Συνάντηση με τη γενική πρόξενο των ΗΠΑ Elizabeth Lee – Ενίσχυση του ρόλου των γυναικών & ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης

Η Άννα Ευθυμίου, βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης, πραγματοποίησε συνάντηση με τη Γενική Πρόξενο των Η.Π.Α. στη Θεσσαλονίκη, κ. Elizabeth K. Lee.

ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ Η ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΡΟΛΟΥ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΒΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ

Η βουλευτής, αφού ευχήθηκε στη Γενική Πρόξενο καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχει αναλάβει, ιδίως μέσα στις πολύ δύσκολες συνθήκες που δημιουργεί η πανδημία, ανέπτυξε τις κοινοβουλευτικές της δράσεις και πρωτοβουλίες με στόχο την ενίσχυση του ρόλου των γυναικών τόσο στο δημόσιο βίο όσο και στην εργασιακή τους πορεία. Παράλληλα, ενημέρωσε την κ. Lee για το γεγονός της υλοποίησης από την Κυβέρνηση της πρότασής της, για τη στήριξη από την πολιτεία των κακοποιημένων γυναικών, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η Πρόξενος υπερθεμάτισε πως ακόμα και σήμερα υπάρχει μακρύς δρόμος για την εξάλειψη των έμφυλων διακρίσεων και πως η ίδια μέσα από τις ποικίλες δράσεις και πρωτοβουλίες της συνδράμει στην κατεύθυνση αυτή.
«Η πανδημία δημιουργεί ακόμα πιο επιτακτική την ανάγκη για την εφαρμογή από την πολιτεία των βέλτιστων εκείνων πρακτικών που θα κατατείνουν στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, ενισχύοντας τις γυναίκες και τους νέους στην αγορά εργασίας», δήλωσε η βουλευτής.

ΣΤΟΧΟΣ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΝΕΟΥΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ


Όσον αφορά τη Θεσσαλονίκη και την ανάπτυξή της, η κα Ευθυμίου μετέφερε στην Πρόξενο τη διαχρονική θέση της της ότι η πόλη μπορεί να καταστεί κόμβος καινοτομίας και νέων τεχνολογιών, αφού διαθέτει το ανθρώπινο δυναμικό, με την απαιτούμενη γνώση και εξειδίκευση.

Προς τη ίδια κατεύθυνση, η κα Lee δήλωσε ότι από τους βασικούς της στόχους είναι και η προσέλκυση τεχνολογικών εταιρειών στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες θα αξιοποιήσουν το βέλτιστο πλεονέκτημα του ανθρώπινου δυναμικού, που είναι το υψηλό μορφωτικό επίπεδο και η επιστημονική του επάρκεια, και θα προσφέρουν πληθώρα θέσεων εργασίας στους νέους της πόλης.

Η κα Ευθυμίου υπερθεμάτισε τη σοβαρή προσπάθεια τα κυρίας Lee και δήλωσε: «οφείλουμε να επενδύσουμε στο εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό της χώρας μας, αφενός για τη συγκράτηση της ανεργίας σε νέους καταρτισμένους ανθρώπους, αφετέρου για την ανάσχεση του brain drain. Προς την κατεύθυνση επίτευξης αυτού του στόχου, γίνομαι αρωγός με προτάσεις και πρωτοβουλίες που έχω λάβει σε κοινοβουλευτικό επίπεδο για τη στήριξη των νέων ανθρώπων, ώστε να μείνουν στην πατρίδα μας και να αξιοποιηθούν σε θέσεις εργασίας καλά αμειβόμενες».

Προηγούμενο άρθροΈρχονται αυστηρότερα μέτρα στις κατασκηνώσεις μετά τα αυξημένα κρούσματα
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης για ναυπηγεία Σκαραμαγκά: “Μπαίνει τέλος στην παρακμή του κλάδου” – Συνάντηση με Προκοπίου