Στα κίνητρα που θα δοθούν στους επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που έχουν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού αναφέρθηκε για άλλη μια φορά ο υπουργός Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής.

Όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό ότι έχουν κάνει το εμβόλιο, θα έχουν έκπτωση στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς είπε ο Κώστας Καραμανλής, που απέκλεισε το ενδεχόμενο αποκλεισμού των ανεμβολίαστων πολιτών από τα ΜΜΜ ή τη χρήση διαφορετικών συρμών στο Μετρό, πχ.

Ο Κώστας Καραμανλής, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής (16.07.2021) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε ότι το υπουργείο Μεταφορών εξετάζει να δώσει κίνητρα σε μορφή εκπτώσεων για τους τακτικούς χρήστες των ΜΜΜ που έχουν κάνει το εμβόλιο. «Τα 2/3 των επιβατών έχουν τις μηνιαίες ή τριμηνιαίες κάρτες μεταφοράς και σύντομα θα ανακοινώσουμε κάποιο εκπτωτικό πακέτο για τους εμβολιασμένους», είπε.

Και χαρακτήρισε «απίθανο» το να αποκλειστούν από τα ΜΜΜ οι ανεμβολίαστοι πολίτες ή να υπάρχουν διαφορετικοί συρμοί στο Μετρό ανάλογα με το αν έχουν κάνει ή όχι το εμβόλιο. «Πρέπει να πείσουμε αυτούς τους ανθρώπους να εμβολιαστούν, όχι να τους αποκλείσουμε», πρόσθεσε.

Στην ερώτηση αν εξετάζεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των εργαζομένων στα ΜΜΜ, είπε ότι θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση να γίνει κάτι τέτοιο. «Στην κυβέρνηση πιστεύουμε όχι στον εξαναγκασμό, αλλά στην πειθώ και τον κοινό νου. Στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ έχουμε λάβει μέτρα προστασίας των εργαζομένων, καθώς η μπροστινή πόρτα δεν ανοίγει και υπάρχει κουβούκλιο. Στο Μετρό οι οδηγοί και οι περισσότεροι εργαζόμενοι είναι απομονωμένοι. Θα ήταν υπερβολικό σε αυτή τη φάση το υπουργείο να προτείνει υποχρεωτικότητα», είπε ο Κώστας Καραμανλής.

Σημείωσε πάντως ότι οι περισσότεροι οδηγοί είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ γίνονται συνεχείς απολυμάνσεις και συχνά rapid tests στους εργαζομένους, ενώ τα δρομολόγια έχουν αυξηθεί κατά 3.000.

Προηγούμενο άρθροΜεταδίδεται ο κορωναϊός με το σεξ; Τι απαντούν στην Μayo Clinic
Επόμενο άρθροΔΝΤ: Η ελληνική οικονομία αποδείχθηκε ανθεκτική – Ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022