Κατά τη συνάντηση του Γενικού Γραμματέα Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Κουτουλάκη με τον Δήμαρχο Σάμης κ. Μονιά την προηγούμενη Πέμπτη 8 Ιουλίου, τέθηκε από το Δήμο Σάμης το πρόβλημα της ύδρευσης σε περιοχές της Άνω Ερίσου.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα ο κ. Γενικός υπέγραψε απόφαση χρηματοδότησης100.000 ευρώ από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής προς το Δήμο Σάμης, για το δίκτυο ύδρευσης και την υδατοδεξαμενή, για τις ανάγκες στο Βαρύ και την Καρυά της Ερίσου.

Η Κυβέρνηση αποδεικνύει το έμπρακτο ενδιαφέρον της για απομονωμένους οικισμούς του τόπου μας και επιλύει ένα άλυτο πρόβλημα δεκαετιών σε οικισμούς που δεν είχαν νερό και δίκτυο ύδρευσης, όπως το Βαρύ και η Καρυά.

Έχω επαναλάβει ότι από το 2019 είναι η πρώτη φορά που η Νησιωτική Πολιτική στη χώρα μας αφορά ισότιμα το Ιόνιο.Σε συνεργασία με το Υπουργείο σύντομα θα έχουμε εξελίξεις για χρηματοδοτήσεις έργων στην Ιθάκη και την Αγία Ευφημία, τα οποία συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του κ. Κουτουλάκη.

Ευχαριστώ τον τον Υπουργό κ. Πλακιωτάκη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Κουτουλάκη για την άμεση ανταπόκριση, ακόμα μια φορά.

Προηγούμενο άρθροΤζανάκης: 400.000-600.000 ανεμβολίαστοι θα νοσήσουν στο τέταρτο κύμα
Επόμενο άρθροΣυνταξιούχοι: Τριπλό κέρδος για όσους εργάζονται