Συνάντηση Παναγή Καππάτου με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη

Η Κεφαλονιά και η Ιθάκη στο επίκεντρο του σχεδιασμού της τουριστικής μας πολιτικής

Με την Υφυπουργό Τουρισμό κ. Σοφία Ζαχαράκη είχαμε το πρωί της Πέμπτης 15/7 μια διεξοδική και εποικοδομητική συζήτηση.

Κατά την συνάντησή μας συζητήσαμε τα βασικά συμπεράσματα που αποκομίσαμε από τη πρόσφατη επίσκεψη της κ. Ζαχαράκη και των συνεργατών της στη Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Ακολούθως αναπτύξαμε τα δεδομένα και τον προγραμματισμό που αφορούν στην Στρατηγική που καλείται να διαμορφώσει το νεοσυσταθέν Συμβούλιο Καταδυτικού Τουρισμού σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες που θα επιτρέψουν την άντληση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ακόμη, η κ. Ζαχαράκη με ενημέρωσε σχετικά με την επικείμενη υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Υπουργείου Τουρισμού, του Ιονίου Πανεπιστημίου και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία που θα οργανώσει προγράμματα επιμόρφωσης και μετεκπαίδευσης των εργαζομένων και επιχειρηματιών του τουρισμού στα νησιά μας. 

Η συνέργεια μεταξύ Πανεπιστημίου, Τοπικής Αυτοδιοίκησης και κεντρικής εξουσίας σε σειρά εκφάνσεων του Τουρισμού στον τόπο μας αποτελεί κατεύθυνση που με την ιδιότητά μου ως Βουλευτή Κεφαλονιάς και Ιθάκης παρακολουθώ συστηματικά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αναφορικά με τα οινοποιεία της χώρας, σε συνέχεια της επίσκεψής της τόσο στους παραγωγούς της Κεφαλονιάς όσο και της Σαντορίνης, η κ. Ζαχαράκη μου παρουσίασε τα βήματα που η ηγεσία του Υπουργείου Τουρισμού διαμορφώνει ώστε τα επισκέψιμα οινοποιεία να συνδεθούν με τα αναγκαία χρηματοδοτικά εργαλεία που το Υπουργείο καταρτίζει.

Τέλος, σε συνεργασία με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Γιώργο Αμυράσυζητήσαμε τη δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης μια σειρά έργων που αφορούν το χαρτοφυλάκιο της Υφυπουργού Τουρισμού όπως η κατασκευή μονοπατιών και η εκπόνηση μελέτης για τον οικοτουρισμό σε συνεργασία με τον Ερευνητικό ΟργανισμοδιαΝΕΟΣις.

Ευχαριστώ θερμά την κ. Σοφία Ζαχαράκη και τους συνεργάτες της για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει.

Είναι σημαντικό το γεγονός πως για έναν σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης των νησιών μας, όπως είναι ο Τουρισμός, η Κεφαλονιά και Ιθάκη έχουν την Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη αρωγό και σύμμαχο.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Γονέας χτύπησε ομαδάρχη επειδή ζήτησε από το παιδί να φορέσει μάσκα
Επόμενο άρθροΟ Μπάιντεν ετοιμάζεται να προειδοποιήσει για τους κινδύνους της επιχειρηματικής δραστηριότητας στο Χονγκ Κονγκ