Την  επίσπευση των διαδικασιών καταβολής αποζημιώσεων λόγω covid-19 στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα στους κλάδους της πτηνοτροφίας  και στους συκοπαραγωγούς ζήτησε ο βουλευτής Εύβοιας της ΝΔ Σίμος Κεδίκογλου από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό κατά τη σημερινή συνάντησή τους.

Παράλληλα, έθεσε το θέμα του Φράγματος των Ψαχνών,τονίζοντας την ανάγκη για την ταχύτερη δυνατή ολοκλήρωση της επικαιροποίησης της μελέτης και την ένταξη στο επενδυτικό πλάνο για το Ταμείο Ανάκαμψης, προκειμένου να είναι δυνατή η χρηματοδότησή του. Όπως επισημάνθηκε πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που θα δώσει ανάσα στον αγροτικό κόσμο. Ταυτόχρονα, θα επιλυθούν αρδευτικά προβλήματα και θα αντιμετωπιστούν οι κίνδυνοιπλημμυρικών φαινομένων, καθώς θα μειωθεί το υδατικό φορτίο, όταν ο ποταμός «Λήλας» δέχεται μεγάλο όγκο νερού. Επίσης, το εν λόγω έργο θα επιφέρει εκτός από περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη για τις αγροτικές καλλιέργειες και την κτηνοτροφία, που αποτελούν βασικές πηγές εσόδων της περιοχής.

Με την ευκαιρία συζητήθηκε και το θέμα των αποζημιώσεων για τις απώλειες σε φυτικό και ζωικό κεφάλαιο από την πρόσφατη πυρκαγιά  στα Ν. Στύρα Καρύστου.

Προηγούμενο άρθροΗλιούπολη: Στον ανακριτή ο 3ος κατηγορούμενος – Ήταν πρώην της 19χρονης που την εξέδιδε
Επόμενο άρθροΚοροναϊός: Ενδέχεται τα συμπτώματα να είναι πάνω από 200 – Μεταξύ τους… και η συρρίκνωση πέους