Κοροναϊός: Αυτά τα νησιά κινδυνεύουν με lockdown εν μέσω καλοκαιριού – Τι θα συμβεί αν «κοκκινίσουν»

Ένα βήμα πριν τα τοπικά lockdown βρίσκονται αρκετές νησιωτικές περιοχές της χώρας, την ώρα που τα κρούσματα συνεχίζουν να αυξάνονται και οι επιστήμονες προβλέπουν έως και 10.000 μολύνσεις καθημερινά μέσα στον Αύγουστο.

«Πονοκέφαλο» έχουν προκαλέσει πέντε δημοφιλή νησιά που βρίσκονται στο «κόκκινο»: η Μύκονος, η Ίος, η Πάρος, η Σαντορίνη και οι νομοί Ηρακλείου και Ρεθύμνου στην Κρήτη. Τα στοιχεία είναι φανερά της κρισιμότητας της κατάσταση: 300% αύξηση κρουσμάτων μέσα σε μια εβδομάδα στη Μύκονο, 500% στην Ίο, 700% στην Πάρο.

Στο Ηράκλειο τα κρούσματα έχουν τριπλασιαστεί, ενώ στο Ρέθυμνο καταγράφηκαν διπλάσια κρούσματα σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όλες οι παραπάνω περιοχές μπήκαν στο πορτοκαλί επίπεδο αυξημένης επιτήρησης με συγκεκριμένα μέτρα ενίσχυσης του τέστινγκ λόγω αυξημένου επιδημιολογικού φορτίου. Στο «πορτοκαλί» παραμένει και ο δήμος Σαλαμίνας, καθώς και άλλες περιοχές της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Θεοχάρης: «Ναι» στα τοπικά lockdown αν το επιβάλλει η κατάσταση

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να επιβληθούν τοπικά lockdown άφησε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, υποστηρίζοντας πως αυτά ναι μεν δεν είναι ευχάριστα, αλλά δεν θα μπορούμε να τα αποφύγουμε αν ξεφύγει η κατάσταση.

«Εάν μια κατάσταση τείνει να χάσει τον έλεγχο, προφανώς και πρέπει να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε τοπικά lockdown. Δεν είναι ευχάριστα. Δεν τα θέλουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ.

Πρόσθεσε πως: «Η ευθύνη είναι στις τοπικές κοινωνίες. Δεν μπορώ να τα αποφύγω (σ.σ. τα τοπικά lockdown) όταν η κατάσταση τα επιβάλλει».

Ο κ. Θεοχάρης τόνισε ότι η τουριστική κίνηση είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κατάσταση της πανδημίας στη χώρα μας και κάλεσε τους πολίτες να εμβολιαστούν για να περάσει ανώδυνα από τη χώρα μας η μετάλλαξη Δέλτα.

Προηγούμενο άρθροΧίος: Αστυνομικός βούτηξε στη θάλασσα κι έσωσε 19χρονη από πνιγμό
Επόμενο άρθροΗ Κομισιόν καταδικάζει το επεισόδιο με την τουρκική ακταιωρό στην Κύπρο