Μετά τα περιστατικά σε Μύκονο, Πάρο και Αλόννησο, εξετάζονται μέτρα προκειμένου να διασφαλίζεται ότι όσοι βρίσκονται θετικοί στον κορονοϊό στις διακοπές τους σε κάποιο νησί, να μπορούν να απομονώνονται σε ξενοδοχεία καραντίνας ή να μεταφέρονται στα αστικά κέντρα σε καμπίνες κορονοϊού.

Καθώς ήδη υπάρχουν περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο – και υπάρχει ανησυχία για επέκταση τους και σε άλλα νησιά με υψηλό επιδημιολογικό φορτίο – παρουσιάζεται μεγαλύτερη ανάγκη για διαθέσιμες κλίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν για όσο χρειαστεί αυτούς που νοσούν από κορονοϊού.

Όπως μετέδωσε το Open, αύριο Δευτέρα 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα στην οποία αναμένεται να κατατεθούν προτάσεις για να αντιμετωπιστεί το ζήτημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η Πολιτική Προστασία σκοπεύει να προτείνει:

  • να υπάρχει δυνατότητα επίταξης δωματίων, όχι μόνο δηλαδή να αυξηθούν τα ξενοδοχεία για καραντίνα στα νησιά, αλλά να μπορεί η Πολιτική Προστασία να επιτάξει δωμάτια.
  • να υπάρχουν στα πλοία συγκεκριμένες καμπίνες, οι οποίες να κρατούνται μόνο από άτομα που έχουν διαγνωστεί με κορονοϊό και πρέπει άμεσα να φύγουν από το νησί, όπου κάνουν διακοπές. Να χαρακτηριστούν δηλαδή ορισμένες καμπίνες ως «Covid». Σημειώνεται πως αυτή τη στιγμή εάν κάποιος διαγνωστεί με κορονοϊό σε νησί, δεν μπορεί να φύγει από εκεί καθώς πρέπει να μείνει σε καραντίνα.
Προηγούμενο άρθροΦολέγανδρος: Καρέ – καρέ η μεταγωγή του 30χρονου κατ’ ομολογίαν δολοφόνου στην εισαγγελία της Νάξου (video)
Επόμενο άρθροΈρχονται νέα μέτρα για ανεμβολίαστους εργαζόμενους σε εστίαση και τουρισμό – Πιο κοντά τα τοπικά lockdown