Μύκονος: Παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα παρά το «τσουνάμι» αντιδράσεων από τους επιχειρηματίες

Δεν υπάρχουν σκέψεις για αναθεώρηση των περιοριστικών μέτρων στη Μύκονο νωρίτερα από τη Δευτέρα (26/07/2020), παρά το γεγονός πως ήδη τοπικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία έχουν δείξει την αντίδρασή τους στην απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιδημιολογική κατάσταση του νησιού θα επαναξιολογηθεί από του ειδικούς της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, ωστόσο δεν τίθεται θέμα πρόωρης άρσης των μέτρων, δηλαδή επαναφορά της μουσικής και της ελεύθερης κυκλοφορίας κατά τις βραδινές ώρες.

Η πρώτη αξιολόγηση των επιδημιολογικών δεικτών αναμένεται να γίνει αύριο από την επιτροπή επιδημιολόγων, η οποία θα εξετάσει την πορεία των ενεργών κρουσμάτων στο νησί πριν και μετά το «μίνι lockdown», ενώ περαιτέρω αξιολόγηση θα γίνει και από την Επιτροπή των «33» στην καθιερωμένη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Ωστόσο το σενάριο να ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, πως η διασκέδαση θα επανέλθει στη Μύκονο εντός του Σαββατοκυριάκου θεωρείται απίθανο, παρά το κύμα ακυρώσεων που έχει «σαρώσει» το νησί.

Επομένως εκτός δυσάρεστων εκπλήξεων, τα περιοριστικά μέτρα στη Μύκονο θα «λυθούν» τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, όπως όριζε και το αρχικό πλάνο.

Προηγούμενο άρθροΔ. Μιχαηλίδου: «Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω» – Σχέδιο δράσης για Άτομα με Αναπηρία
Επόμενο άρθροΛάρισα: Πρόστιμο από τον Ιατρικό Σύλλογο σε γιατρό που προέτρεπε τον κόσμο να μην εμβολιαστεί