Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας άφησε ο υπουργός Ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως είπε, “μελετάμε όλα τα ενδεχόμενα σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες στην Επιτροπή των λοιμωξιολόγων για το αν θα δημιουργηθούν καμπίνες καραντίνας”.

“Όταν θα είμαστε έτοιμοι, θα υπάρξουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις”, συμπλήρωσε και επανέλαβε ότι ” μελετάμε όλα τα μέσα προκειμένου να διασφαλίσουμε την προστασία της δημόσιας υγείας”.

Εν συνεχεία αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που έχει λάβει το υπουργείο για τον περιορισμό των πνιγμών και των θαλασσίων ατυχημάτων. “Η προστασία της ανθρώπινης ζωής στη θάλασσα και τις παραλίες αποτελεί και πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα για όλους μας. Εμείς έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις και πρωτοβουλίες στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ασφάλειας και του περιορισμού των πνιγμών και των θαλασσίων ατυχημάτων. Συγκεκριμένα έχουμε αναθεωρήσει το προεδρικό διάταγμα του ’18” σημείωσε και πρόσθεσε ότι οι καινοτομίες που έχει εισάγει το υπουργείο μας και το οποίο εφαρμόζονται και από φέτος είναι οι εξής: πλέον στις υπόχρεες παραλίες δεν περιλαμβάνονται μόνο οι λουτρικές εγκαταστάσεις αλλά και οι πολυσύχναστες παραλίες. Eνώ επίσης έχει αναβαθμιστεί ο εξοπλισμός ασφαλείας των ναυαγοσωστικών σχολών. Και πρέπει να σας πω ότι, τα αποτελέσματα ειδικά για φέτος είναι πραγματικά εντυπωσιακά. Έχουμε ένα ποσοστό ναυαγοσωστικής κάλυψης πάνω από 75% .Οι έλεγχοι πλέον γίνονται ψηφιακά από το λιμενικό σώμα με χρήση tablet. Έχουμε αναβαθμίσει το Πληροφοριακό Σύστημα, οπότε καταγράφονται οι παραβάσεις σε πραγματικό χρόνο και η προσπάθεια βέβαια συνεχίζεται. Εμείς επιθυμούμε την πλήρη κάλυψη των παραλιών διότι θέλουμε να ενισχύσουμε στον μέγιστο βαθμό την ασφάλεια τόσο των Ελλήνων κολυμβητών όσο και βεβαίως των ξένων επισκεπτών μας”.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη: Δεν εμπνέει ανησυχία η σεισμική δραστηριότητα
Επόμενο άρθροΝεκρός στην καμπίνα του βρέθηκε ναυτικός στη γραμμή Πάτρα – Ιταλία