Πρωτοφανής επίθεση του Ν. Φίλη στην υπουργό Παιδείας με αναφορές στα ανήλικα παιδιά της

Σε   πρωτοφανή για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα, επίθεση προχώρησε ο πρώην υπουργός Παιδείας και τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, κατά της υπουργού, Νίκης Κεραμέως κατά τη χθεσινοβραδυνή συζήτηση στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής επί του πολυνομοσχεδίου:«Αναβάθμιση του σχολείου, ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών και άλλες διατάξεις».

Ο κ. Φίλης ασκώντας κριτική στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, αναφέρθηκε στα ανήλικα παιδιά της υπουργού λέγοντας τα εξής: “Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια”.

Η κ. Κεραμέως, διατηρώντας χαμηλούς τόνους, απάντησε:”Με τον κ.Φίλη μας χωρίζει άβυσσος ιδεολογικά. Αλλά όσο διαφορετικές απόψεις και να έχουμε, ΠΟΤΕ δεν έχω κάνει αναφορά στην προσωπική του ζωή. Γιατί εμείς ξέρουμε να διαχωρίζουμε την πολιτική αντιπαράθεση από προσωπικές αναφορές. Εκείνος δυστυχώς, όχι. ”.

Ακολουθεί ο διάλογος

Ν. Φίλης: Λυπάμαι. Έχετε δύο μικρά παιδιά που όταν μεγαλώσουν θα μάθουν ότι όταν ήταν μικρά η μητέρα τους κατέσφαξε τουλάχιστον 20.000 18χρονα παιδιά από τα πανεπιστήμια. Αυτό είναι το παράσημό σας. Πέρυσι η βάση για την Αρχιτεκτονική ήταν 10, φέτος έγινε 14. Ποιος αποκλείει τα παιδία; Και σήμερα αυτό το παιδί δεν μπαίνει στο Μετσόβιο  και στο Αριστοτέλειο.

Ν. Κεραμέως: μπαίνει σε άλλες Σχολές Αρχιτεκτονικής

Ν. Φίλης: Βάλτε το μαχαίρι μέσα όταν μιλάτε. Ντροπή σας! Είστε και μητέρα μικρών παιδιών

Ν. Κεραμέως:  Δεν έχω κάνει καμία αναφορά στην οικογένειά σας. Σας παρακαλώ ανακαλέστε. Δεν σας επιτρέπω

Β. Διγαλάκης (πρόεδρος): παρακαλώ να μην υπάρξουν άλλες αναφορές σε οικογένειες μελών της επιτροπής

Ν. Φίλης: Ίσως ήταν λάθος αλλά με παρέσυρε η υπουργός που μας είχε πει ότι όταν γεννήθηκε το παιδί της πρώτα είπε μπαμπάς και Μητσοτάκης και μετά όλα τα άλλα

Ν. Κεραμέως: Τι είναι αυτά που λέτε; Είναι δυνατόν;

Ν. Φιλης: Είστε απαράδεκτη. Έχετε μαχαίρι και το περιτυλίγεται με ψεύτικες δημοσκοπήσεις

Ν.Κεραμέως: Αποδείξτε το

Ν.Φίλης: Θα τα δείτε σε λίγο

Προηγούμενο άρθροΦολέγανδρος: Στον ανακριτή με απολογητικό υπόμνημα ο 30χρονος για τη δολοφονία της Γαρυφαλλιάς
Επόμενο άρθροΚ.Γκιουλέκας: “Το μόνο που καταφέρνει η Τουρκία είναι να προκαλεί τον εκνευρισμό της διεθνούς κοινότητας”