Ευ. Λιάκος «Ανοίγει ο δρόμος για ανάδειξη του Ασπρόπυργου σε κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο»

Με υπουργική τροπολογία πέρασαν οι προτάσεις που είχε καταθέσει ο βουλευτής Δυτικής Αττικής Λιάκος Ευάγγελος, στον Υφυπουργό Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, σχετικά με χωροταξικές ρυθμίσεις στην περιοχή του Ασπρόπυργου, οι οποίες θα ξεμπλοκάρουν δεκάδες επενδύσεις στη Δυτική Αττική.

Με νόμο του κράτους πλέον:

Ξεκλειδώνουν δεκάδες επενδύσεις logistics στην περιοχή του Ασπρόπυργου με την ξεκάθαρη πλέον αναφορά στον συντελεστή κάλυψης.

 Αναβαθμίζονται οι αξίες μικρότερων ιδιοκτησιών με τη μείωση των πλευρικών αποστάσεων από 15μ. σε 10μ., με αποτέλεσμα μεγαλύτερη εκμεταλλεύσιμη επιφάνεια.

Δημιουργούνται πολλές νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή.

 Επιτυγχάνεται ισότητα και διαφάνεια για τους μικρούς ιδιοκτήτες γης κατά τη διαδικασία αξιοποίησης της περιουσίας τους.

 Ο κ. Λιάκος, από τον Φεβρουάριο, βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τον Υφυπουργό για την επίτευξη αυτού του στόχου, που διευκολύνει τις κτιριακές επενδύσεις εκατοντάδων χιλιάδων τετραγωνικών που βρίσκονται σε στάδιο υλοποίησης, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει στην προσέλκυση νέων. Συγκεκριμένα, ο βουλευτής είχε πραγματοποιήσει συνάντηση με τον κ. Ταγαρά την 1η Φεβρουαρίου όπου του είχε εκθέσει αναλυτικά τις προτάσεις του για την βελτιστοποίηση του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ενώ στη συνέχεια προχώρησε και στην αποστολή σχετικών επιστολών.

Σε δήλωση του ο βουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά:

“Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που συνέβαλα και εγώ σε αυτήν την εξέλιξη. Τα νέα όρια δόμησης δίνονται νέες προοπτικές ανάπτυξης στη Δυτική Αττική και ανοίγουν το δρόμο για ανάδειξη του Ασπροπύργου σε κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο”.

Περισσότερα μπορείτε να δείτε εδώ: https://bit.ly/3iWYmhj

Προηγούμενο άρθροΛιγνάδης: Θα συμμετάσχει σε θεατρική παράσταση στις φυλακές Τρίπολης
Επόμενο άρθροΕμβόλιο: Τι προβλέπει τροπολογία για τους εκπαιδευτικούς – Πότε θα βγαίνουν σε αναστολή