Όταν το Φάληρο μετατρέπεται σε Σμύρνη

Ολοκληρώνονται σε μερικές μέρες τα γυρίσματα της ταινίας του Γρηγόρη Καραντινάκη «Σμύρνη μου αγαπημένη», το τελευταίο μέρος των οποίων, λαμβάνει χώρα στον Φαληρικό Όρμο (έχουν τελειώσει τα γυρίσματα σε Χίο και Μυτιλήνη). Το σκηνικό που φτιάχτηκε στον Φαληρικό Όρμο ώστε να αναπαραστήσει την Σμύρνη λίγο πριν από την καταστροφή αλλά και κατά την διάρκειά της, είναι πραγματικά εντυπωσιακό.

Ως και τσιμεντένιες πλάκες στο έδαφος τοποθετήθηκαν προκειμένου η εικόνα της Σμύρνης επί της καταστροφής να είναι όσο το δυνατόν πιο ακριβής. Και είναι κρίμα που τελικά όλο αυτό το σκηνικό θα καταστραφεί και δεν θα αξιοποιηθεί ως «θεματικό πάρκο» όπως ήταν αρχικά το όραμα της Μιμής Ντενίση, που εμπνεύστηκε το  έργο (βασίζεται σε δικό της θεατρικό) και είναι πρωταγωνίστριά του τόσο στο θέατρο όσο και στην ταινία.

Η ηθοποιός είχε ζητήσει από την Πολιτεία να λάβει υπόψη της αυτή την ιδέα αλλά αυτό δεν είχε αποτέλεσμα. Η παραγωγής και διανομής Tanweer («Ευτυχία») «Σμύρνη» αναμένεται να είναι έτοιμη λίγο πριν τα Χριστούγεννα για προβολή στις αίθουσες. Η πρεμιέρα της στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών είναι προγραμματισμένη για τις 14 Δεκεμβρίου.

Προηγούμενο άρθρο«Σας εκθέτει κύριε Τσίπρα»
Επόμενο άρθροΦωτιά στην Αχαΐα – Δορυφορικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο