Κ. Μητσοτάκης από κινητό συντονιστικό κέντρο Όλυμπος: «Τα δύσκολα είναι μπροστά μας, χρειάζεται προσοχή»

Στο Κινητό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων «Όλυμπος», στη Βαρυμπόμπη μετέβη, από νωρίς το πρωί, ο  πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Έγινε σημαντική δουλειά, αντιμετωπίσαμε μια εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, είναι οι πιο δύσκολες φωτιές αυτές στα περιαστικά δάση, δόξα το θεό δεν είχαμε απώλεια ζωής, το σύστημα των εκκενώσεων λειτούργησε με υποδειγματικό τρόπο, το σύστημα άντεξε, τα σπίτια θα ξαναφτιαχτούν, τα δάση θα ξαναγίνουν, τα δύσκολα όμως είναι μπροστά μας, ο καύσωνας συνεχίζεται οι άνεμοι θα δυναμώσουν, χρειάζεται προσοχή», δήλωσε ο πρωθυπουργός, μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο κινητό συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής .

Ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τις γυναίκες και τους άνδρες του Πυροσβεστικού Σώματος.

Στο επιχειρησιακό κέντρο βρίσκονται επίσης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς και ο υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Ένα είναι το ενεργό μέτωπο στην Βαρυμπόμπη, ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς.

Ο κ. Χαρδαλιάς τόνισε πως το ξημέρωμα μας βρήκε ουσιαστικά με ένα ενεργό μέτωπο και τα υπόλοιπα τρία σε ύφεση.

«Οι άνδρες της πυροσβεστικής προσπαθούν να δώσουν το καλύτερο τους εαυτό. Το θερμικό φορτίο είναι μεγάλο.  Με τη δουλειά που έγινε από τα πεζοπόρα τμήματα καταφέραμε και μειώσαμε τα μέτωπα», ανέφερε ο υφυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης επέβλεψε και χθες την αντιμετώπιση της μεγάλης πυρκαγιάς από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Χαλάνδρι.

Προηγούμενο άρθροΚ. Καραμανλής: «Θα προχωρήσουμε στην άμεση καταγραφή των ζημιών από τις πυρκαγιές»
Επόμενο άρθροΦωτιά στη Βαρυμπόμπη – Πλιάτσικο στα καμένα καταγγέλλουν οι κάτοικοι