Ερντογάν: Θα κάνουμε Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό το φθινόπωρο

Νέα απειλή Ερντογάν για να βρεθεί και πάλι το φθινόπωρο στα κατεχόμενα, αυτή τη φορά διοργανώνοντας στο ψευδοκράτος πολυεθνική, όπως την ονόμασε, διάσκεψη για το Κυπριακό.

Σε δηλώσεις του για τα επόμενα βήματα αναφορικά με το μέλλον της Αμμοχώστου σύμφωνα με τους τουρκικούς σχεδιασμούς ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν,  ήταν για άλλη μια φορά προκλητικός. στο πλαίσιο συνέντευξής του στο A Haber – ATV.

Σε ερώτηση του A Haber-ATV σχετικά με την επίσκεψή του στο ψευδοκράτος στις 20 Ιουλίου ο Ερντογάν δήλωσε ότι έστειλαν ένα ξεκάθαρο μήνυμα για το μέλλον του Κυπριακού  και στη συνέχεια ορισμένες χώρες και οργανισμοί άρχισαν να απειλούν.

Υπενθυμίζοντας τη συνάντηση της Γενεύης, ο Ερντογάν είπε: «Χάρη στον Ερσίν Τατάρ, που στάθηκε όρθιος, στάθηκε σταθερός μεταφέραμε το μήνυμά μας ακριβώς στους  ανθρώπους εκεί. Δηλαδή τι;  Δύο εξίσου κυρίαρχα κράτη. Χωρίς παραχωρήσεις από εδώ και πέρα, τελείωσε. Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλα 50 χρόνια, τελείωσε. Ό, τι πρέπει να γίνει πρέπει να γίνει τώρα».

Υπενθυμίζοντας τη διαδικασία του Burgenstock και στη συνέχεια το δημοψήφισμα που πραγματοποιήθηκε για το Σχέδιο Ανάν το 2004, ο Ερντογάν είπε: «Δυστυχώς, η Ευρωπαϊκή Ένωση περιόρισε τον Βορρά με ψέματα, ψέματα… Δεν εκπλήρωσε τις δεσμεύσεις της. Τι συνέβη;  Έπρεπε να δώσει μεγάλη διοικητική και οικονομική υποστήριξη. Δεν έδωσε τίποτα».

« Το τι θα  συμβαίνει στην επόμενη διαδικασία θα το δείξουμε εγκαίρως, αλλά η κλειστή περιοχή των Βαρωσίων άνοιξε τώρα. Tα βήματα που θα γίνουν για αυτόν τον τόπο, θα είναι συμβατά με  ό, τι απαιτεί το διεθνές δίκαιο. Ούτε εδώ έχουμε καμία επιφύλαξη. Έχουμε πολύ δυνατούς ανθρώπους εκπαιδευμένους σε αυτόν τον τομέα. Εξετάζουμε μια διεθνή διάσκεψη το Φθινόπωρο. Θα κάνουμε αυτήν τη διεθνή συνάντηση, ακόμη και εκεί. Με αυτή τη διεθνή διάσκεψη που θα πραγματοποιήσουμε σε ένα από τα πανεπιστήμια μας, ελπίζουμε να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο την απόδοση των ενεργειών μας», είπε.

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Ερχονται καταιγίδες και ισχυροί άνεμοι – Τι να προσέξουν οι πολίτες
Επόμενο άρθροΠρώτες επαφές Θ.Δαβάκη με Γ. Αμυρά και Αν. Λυκουρέντζο για τη φωτιά στο Δήμο Ανατολικής Μάνης