Πρώτες επαφές Θ.Δαβάκη με Γ. Αμυρά και Αν. Λυκουρέντζο για τη φωτιά στο Δήμο Ανατολικής Μάνης

Την Τετάρτη 4 Αυγούστου το πρωί, ο βουλευτής Λακωνίας Θανάσης Δαβάκης επικοινώνησε με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργο Αμυρά, καθώς και με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, με αφορμή την πρόσφατη πυρκαγιά στην Ανατολική Μάνη. Κατά την επικοινωνία του με τον Γιώργο Αμυρά, στην οποία συμμετείχε και ο Τμηματάρχης Δασικής Προστασίας Γυθείου Χρήστος Κακαλέτρης, που παρουσίασε στον Υφυπουργό την κατάσταση που έχει προκύψει στην περιοχή, προγραμματίστηκε να συνταχθεί τεχνικό δελτίο από τη Δασική Υπηρεσία Γυθείου για τον άμεσο προγραμματισμό των αντιδιαβρωτικών, αντιπλημμυρικών και αναδασωτικών εργασιών που απαιτούνται εν όψει του επερχόμενου χειμώνα.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, στον οποίο περιέγραψε τη μέχρι στιγμής κατάσταση, όσον αφορά τις απώλειες του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου, ενώ ζήτησε την άμεση συνδρομή του Οργανισμού, όπως αποφασίστηκε άλλωστε και στην περίπτωση της Αχαΐας.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ δεσμεύθηκε στον Λάκωνα βουλευτή, ότι ευθύς μόλις ολοκληρωθεί το έργο κατάσβεσης της πυρκαγιάς στη συγκεκριμένη περιοχή θα την επισκεφθεί συνεργείο του Οργανισμού για την άμεση καταγραφή των εξατομικευμένων εκτιμήσεων των ζημιών.

Προηγούμενο άρθροΕρντογάν: Θα κάνουμε Διεθνή Διάσκεψη για το Κυπριακό το φθινόπωρο
Επόμενο άρθροΦωτιά στη Βαρυμπόμπη – Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία