Χανιά – Γεμάτη η ΜΕΘ του νοσοκομείου – Πόσοι νοσηλεύονται στις κλίνες COVID

Το νοσοκομείο στα Χανιά παραμένει στα όριά του, καθώς παραμένει υψηλός ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται με κορονοϊό. Με βάση τα επίσημα στοιχεία της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ) Κρήτης, σήμερα Τρίτη 24 Αυγούστου, στις 2 κλινικές COVID και τη ΜΕΘ COVID του ιδρύματος νοσηλεύονται συνολικά εβδομήντα τρία άτομα.

Αναλυτικά, στο Νοσοκομείο Χανίων στην κλινική COVID 1 νοσηλεύονται 30 άτομα, με πληρότητα 83,33%, στην κλινική COVID 2 36 με πληρότητα 100% και στη ΜΕΘ COVID βρίσκονται 7 ασθενείς με πληρότητα κι εδώ 100%.

Τα στοιχεία από την 7η ΥΠΕ

Να σημειώσουμε ότι υπάρχουν κι άλλες περιοχές που καταγράφονται τέτοια νούμερα, με τους ειδικούς να ανησυχούν για την αύξηση των διασωληνώσεων. Στο «στόχαστρο» του κορονοϊού βρίσκονται και νεότεροι ασθενείς, όπως υπογράμμισε σήμερα σε δηλώσεις του ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Τις τελευταίες επτά ημέρες «έχουμε χάσει 6 νέους ανθρώπους ηλικίας 18 έως 39 ετών», ενώ αυτή τη στιγμή «νοσηλεύονται στην Εντατική 13 νέοι της ίδιας ηλικιακής ομάδας και ένα παιδί», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος.

Προηγούμενο άρθροΝέα μέτρα – Έτσι θα λειτουργήσουν θέατρα, συναυλίες και σινεμά από τις 13 Σεπτεμβρίου
Επόμενο άρθροΠεριφ. Νοτίου Αιγαίου: 137 νέοι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό στα νησιά μας