Ο Βουλευτής Π.Ε. Καβάλας & Θάσου Γιάννης Πασχαλίδης επισκέφθηκε το Υπουργείο Τουρισμού και συναντήθηκε με την Υφυπουργό Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Κύριο θέμα της συζήτησής τους ήταν η επόμενη ημέρα των απασχολούμενων στον Τουρισμό, μετά από μια επιτυχημένη χρονιά της χώρας μας λαμβανομένων υπόψη και των δύσκολων συνθηκών. Ο Βουλευτής, βρισκόμενος σε διαρκή επικοινωνία με τους επαγγελματίες του Τουρισμού, μετέφερε στην Υφυπουργό το πάγιο αίτημα για παροχή τουριστικής εκπαίδευσης σε όσους απασχολούνται στον συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου οι τουριστικές επιχειρήσεις της περιοχής μας να είναι έτοιμες με εξειδικευμένο προσωπικό για τη νέα χρονιά.

Η Υφυπουργός μοιράστηκε με τον Βουλευτή πως ήδη έχουν δρομολογηθεί ενέργειες για τη διοργάνωση επιδοτούμενων εκπαιδευτικών σεμιναρίων, διαρκείας 300 ωρών, τα οποία θα καλύψουν περί τους 20.000 ωφελούμενους και θα ξεκινήσουν αρχές του 2022. Η δράση αυτή θα είναι η πρώτη που θα ενταχθεί από το Υπουργείο Τουρισμού στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο Γιάννης Πασχαλίδης σημειώνει: «Με τον Υπουργό και την Υφυπουργό και τα αντίστοιχα επιτελεία τους παλέψαμε αυτή τη χρονιά για να κρατήσουμε τον Τουρισμό μας όρθιο. Τα θετικά λόγια των επιχειρηματιών, με τους οποίους μιλώ καθημερινά, μας δίνουν δύναμη για να ενεργήσουμε για την επόμενη ημέρα, επενδύοντας στη τουριστική εκπαίδευση.»

Προηγούμενο άρθροΑφιερωμένη στον εθελοντή πυροσβέστη Βασίλη Φιλώρα
Επόμενο άρθροN. Κεραμέως: “Θα υπάρξουν άλλες 20.000 θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ τον Σεπτέμβριο”