Έκτακτο: Στις 11 οι ανακοινώσεις για τον ανασχηματισμό

Στις 11:00 ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τις αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

Οι ανακοινώσεις από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για το νέο κυβερνητικό σχήμα θα γίνουν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο ίδιος ο πρωθυπουργός τηλεφωνεί στους υπουργούς που απομακρύνονται ή μετακινούνται αλλά και σε όσους παραμένουν για να τους ενημερώσει για αλλαγές σε υφυπουργούς τους.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης φαίνεται ότι μένει εκτός κυβέρνησης και τη θέση του καταλαμβάνει ο Τάκης Θεοδωρικάκος. Ο Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνει το υπουργείου Υγείας και ο Βασίλης Κ8ικίλιας μετακινείται στο Τουρισμού. Ο Νίκος Χαρδαλιάς αναλαμβάνει υφυπουργός Αμυνας. ενώ στην κυβέρνηση μπαίνει ο ναύαρχος Αποστολάκης

Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει με τη νέα σύνθεσή του την Πέμπτη.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, αμετακίνητοι από τις θέσεις τους είναι οι:

1.Χρήστος Σταϊκούρας – Υπουργός Οικονομικών
2.Νίκος Δένδιας – Υπουργός Εξωτερικών
3.Νίκος Παναγιωτόπουλος – Υπουργός Άμυνας
4.Κώστας Καραμανλής – Υπουργός Μεταφορών
5.Κωστής Χατζηδάκης – Υπουργός Εργασίας
6.Κυριάκος Πιερρακάκης & Θεόδωρος Λιβάνιος – Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης
7.Σπήλιος Λιβανός & Γιώργος Στύλιος – Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

Κλειδί στον ανασχηματισμό αναμένεται να αποτελέσει το υπουργείο Υγείας και ο Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος ενδέχεται να μετακινηθεί στο υπουργείο Ναυτιλίας. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως στο συγκεκριμένο υπουργείο αναμένεται να αναβαθμιστούν οι κ.κ.Β. Κοντοζαμάνης και Μ. Θεμιστοκλέους, χωρίς να αποκλείεται η έκπληξη του Τάκη Θεοδωρικάκου.

Μια από τις βασικές αλλαγές που σκεφτόταν ο πρωθυπουργός ήταν το σπάσιμου του υπουργείου Περιβάλλοντος και η δημιουργία ενός υπουργείου κλιματικής αλλαγής όπου εκεί μάλιστα αναμένεται να μεταφερθεί και η δασική υπηρεσία.

Προηγούμενο άρθροΚρήτη – Στο νοσοκομείο με κοροναϊό νεογνό 28 ημερών
Επόμενο άρθροΤουρκία – Προκλητικός Ερντογάν για την καταστροφή της Σμύρνης – Για Γαλάζια Πατρίδα «που περιλαμβάνει την Κύπρο» έκανε λόγο ο Ακάρ