Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας, με την οποία ζητά την αντιμετώπιση του προβλήματος στέγασης των νηπιαγωγείων της Πάτρας και τη διασφάλιση της καταλληλότητας των σχολικών υποδομών της Αχαΐας. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή: 

H έλλειψη των απαιτούμενων χώρων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων, αποτελεί ένα από τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη της Πάτρας στον τομέα της στοιχειώδους εκπαίδευσης, γεγονός που δημιουργεί δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία, αλλά και στη  μέση οικογένεια.  

Συγκεκριμένα, οι εγγραφές που ολοκληρώθηκαν και αφορούν το σχολικό έτος που θα αρχίσει το επόμενο χρονικό διάστημα, επαναφέρουν -για ακόμη μια χρονιά- το πρόβλημα στέγασης που αντιμετωπίζουν τα νηπιαγωγεία της Πάτρας. 

Πέρα, όμως, από την ανάγκη εξεύρεσης χώρων για τη λειτουργία νηπιαγωγείων στην Πάτρα, εξίσου σημαντική είναι και η άμεση διασφάλιση της καταλληλότητας, της ασφάλειας, της υλικοτεχνικής επάρκειας και της χωροταξικής υποδομής των υφιστάμενων σχολικών υποδομών της Αχαΐας, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πρόσφατη θεσμοθέτηση της δίχρονης προσχολικής αγωγής ως υποχρεωτικής -μολονότι ικανοποιεί ένα πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας- προϋποθέτει την αύξηση των διαθέσιμων σχολικών μονάδων, είτε μέσω της ανέγερσης νέων και σύγχρονων διδακτηρίων είτε μέσω της επέκτασης των υφιστάμενων”. 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής ρωτάει την Υπουργό Παιδείας: α) σε ποιες ενέργειες θα προβεί με σκοπό την αντιμετώπιση του χρόνιου στεγαστικού προβλήματος των νηπιαγωγείων της Πάτρας και της διασφάλισης της καταλληλότητας των σχολικών υποδομών της Αχαΐας και β) ποιος ο χρονικός ορίζοντας για την οριστική επίλυση του προβλήματος.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη – Απίστευτος συνωστισμός σε συναυλία
Επόμενο άρθροΚ. Μπλούχος: Σχετικά με τις Βάσεις των ΑΕΙ 2021