Μεταναστευτική πολιτική μόνο με αφίξεις δεν γίνεται, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Σοφία Βούλτεψη, μιλώντας για το μεταναστευτικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

«Η μεταναστευτική πολιτική έχει και απελάσεις και έως η ΕΕ να αποφασίσει, επιτέλους, να φτιάξει κοινό σύστημα ασύλου και απελάσεων, εμείς οφείλουμε να λαμβάνουμε τα μέτρα μας», είπε η κ. Βούλεψη.

Όπως ανέφερε, η μεταναστευτική πολιτική «περιλαμβάνει και το μέτρο της κράτησης. Σε ποια χώρα η παραβίαση των συνόρων δεν είναι παράνομη πράξη; Οι νόμοι», πρόσθεσε, «υπάρχουν για να εφαρμόζονται. Δεν μπορεί να αποτελούν από μόνοι τους γενικά προσκλητήρια. Πρέπει να στέλνουν μηνύματα αποτροπής».

Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο σε όλους, τόνισε η υφυπουργός Μετανάστευσης ότι, στη χώρα μας, μπορούν να μένουν «όσοι πρέπει να μένουν. Για τους άλλους, θα εφαρμόζονται οι νόμοι, όπως αυτός που καλούμεθα σήμερα να ψηφίσουμε στο Κοινοβούλιο».

«Δεν βρήκα φράγκο» για το ενταξιακό πρόγραμμα «Ήλιος»

Για τα ενταξιακά προγράμματα, η υφυπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, αρμόδια για θέματα Ένταξης, είπε ότι το μοναδικό ενταξιακό πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ήταν και είναι το «Ήλιος», που εκτελείται από τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης.

Όπως τόνισε, τη συμφωνία την υπόγραψε ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τις εκλογές του 2019, αλλά την εφάρμοσε η ΝΔ.

«Τέσσερα χρόνια στην εξουσία δεν είχατε κάνει τίποτα», είπε η κ. Βούλτεψη, τονίζοντας μάλιστα ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ «είχε εξαντλήσει τα ευρωπαϊκά κονδύλια ήδη από το 2018, χωρίς καμία ένταξη και παρά το γεγονός ότι, τότε, τα λεφτά από την ΕΕ έφταναν με τα τσουβάλια!».

Και προσέθεσε ότι τα μισά ευρωπαϊκά κονδύλια «πήγαιναν απευθείας στις ΜΚΟ και τα άλλα μισά απευθείας στην τότε κυβέρνηση».

«Εγώ δεν βρήκα φράγκο», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθροΙαβέρης για Mad Clip – «Ακροβατούσε σε τεντωμένο σχοινί, ήταν θέμα χρόνου»
Επόμενο άρθροΚίνηση τώρα – Ουρές χιλιομέτρων στον Κηφισό – Ποιοι δρόμοι της Αθήνας βρίσκονται στο «κόκκινο»