Νικολακοπούλου για Μίκη Θεοδωράκη – «Είναι για εμάς ό,τι ο Πικάσο για τους Ισπανούς»

«Ακόμη και η λαμπρότητα του πένθους είναι αντίστοιχη της δύναμης ψυχής που είχε ο Μίκης» τόνισε για το τριήμερο εθνικό πένθος για τον θάνατο του Μίκη Θεοδωράκη, η στιχουργός Λίνα Νικολακοπούλου.

«Ήταν αστείρευτος σε όλη του τη ζωή, οξυδερκής, με τη σκέψη του για τα κοινά. Δεν ήταν θεωρητικός στα πράγματα που έλεγε, είχε ζήσει τα πάντα, είχε πολεμήσει για τις ιδέες του» σημείωσε, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Έκανε λόγο για «χορτάτο καλλιτέχνη, παγκόσμια», ο οποίος «μας έδινε απλόχερα τα βιώματά του, τις αναμνήσεις του τη χαριτωμένη του πλευρά που ήταν σαν εφήβου, δεν το έβαζε κάτω».

«Ήταν εμβληματικός. Ο εσωτερικός φωτισμός που είχε η ύπαρξή του, ήταν μέσα του αυτό, δεν χρειαζόταν να προσποιηθεί ότι είναι ένας μεγάλος σταρ. Το ίδιο έκαναν οι Ισπανοί για τον Πικάσο, ήταν ο Πάμπλο τους, τους ανήκε, η περηφάνεια τους» επισήμανε η κ. Νικολακοπούλου.

Σύμφωνα με την ίδια «είχε τον τρόπο να σε κάνει κοινωνό της απλότητάς που έχει η δημιουργία- δεν τον θυμάμαι να αγωνιά. Τα μεγάλα πράγματα γίνονταν πάρα πολύ απλά, δυο κουβέντες μόνο στους μουσικούς και τίποτα άλλο».

Προηγούμενο άρθροΚαιρός – Ισχυρή κακοκαιρία προ των πυλών – Προειδοποίηση για πλημμύρες, ποια είναι η πιο επικίνδυνη μέρα
Επόμενο άρθροΚοροναϊός – Μετάλλαξη – Διπλάσιοι οι ασθενείς με παραλλαγή Δ στο νοσοκομείο