Φώφη Γεννηματά – Ανάγκη για μια νέα 3η Σεπτέμβρη

«Είναι ο καιρός να μετρηθούμε ξανά με τον εαυτό μας, την ιστορία και τη διαδρομή μας. Αν έχει νόημα σήμερα μια επετειακή εκδήλωση για την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, 47 χρόνια μετά, είναι η επείγουσα ανάγκη να διατυπωθεί μια νέα 3η Σεπτέμβρη, που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες. Να προτείνει όραμα και δρόμο για τους νέους καιρούς που είναι ήδη παρόντες. Να επανακαθορίσει στόχους, προτεραιότητες, προοπτικές και να δείξει τον δρόμο για τη Νέα Αλλαγή», διακήρυξε η Φώφη Γεννηματά στην επετειακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, για τα 47 χρόνια από την 3η Σεπτέμβρη του 1974, όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου ανακοίνωσε την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Η Φώφη Γεννηματά τόνισε ότι πρέπει «να κλείσουμε οριστικά τους λογαριασμούς μας με το παρελθόν και να σκύψουμε στο παρόν και το μέλλον της παράταξής μας», ενώ δίνοντας το ιδεολογικό πλαίσιο συγκρότησης της προοδευτικής παράταξης είπε: «Είμαστε οι σημαιοφόροι των ιδεών του δημοκρατικού σοσιαλισμού και του πολιτικού φιλελευθερισμού, ο φορέας των μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έζησε ο τόπος και οι αυθεντικοί κληρονόμοι της μεγάλης προοδευτικής και δημοκρατικής παράταξης».

Ο Γιώργος Παπανδρέου στην εκδήλωση για τα 47 χρόνια του ΠΑΣΟΚ. Διακρίνεται (καθιστός) το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Γείτονας

Υπερασπίστηκε τη συγκρότηση του Κινήματος Αλλαγής, λέγοντας ότι «η νέα εποχή προϋποθέτει και ένα πραγματικά νέο κόμμα-κίνημα. Ένα κόμμα σύγχρονο θεσμό, ψηφιακό, δικτυωμένο παντού, με μια νέα ενότητα και συλλογικότητα. Ένα κόμμα, που θα διεκδικήσει στη διαδρομή του να γίνει ξανά ισχυρό πλειοψηφικό ρεύμα. Να γίνει ξανά πρωταγωνιστής».

Προηγούμενο άρθροΠρο των πυλών κύμα ακρίβειας – Συναγερμός στην κυβέρνηση που τάζει αντισταθμιστικά μέτρα
Επόμενο άρθροΜίκης Θεοδωράκης – Συγκινητικές στιγμές στο σπίτι του – Τον αποχαιρετούν με ένα λουλούδι στην πόρτα