Μίκης Θεοδωράκης – Λουλούδια και σημειώματα στο πατρικό του στα Χανιά

Οι άνθρωποι που μαζί τους γλέντησε, αντάλλαξε απόψεις, πέρασε ξέγνοιαστες στιγμές, μόνο καλά λόγια έχουν να πουν για τον άνθρωπο Μίκη Θεοδωράκη τον παγκόσμιο Έλληνα, όπως τον χαρακτηρίζουν τα ξένα ΜΜΕ.

Tη Δευτέρα αναμένεται να εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που θα «δείξουν» τον τόπο ταφής του.

Ωστόσο, νεώτερες δηλώσεις του εγγονού του Άγγελου, αλλά και του γιου του Γιώργου δείχνουν προς την κατεύθυνση του ενταφιασμού του μουσικοσυνθέτη στον Γαλατά Χανίων, όπως ήταν και η επιθυμία του, μαζί με τους γονείς και τον αδελφό του Γιάννη.

«Θα σεβαστούμε την επιθυμία του με σιωπή και σεβασμό. Αυτό λένε και όλοι οι υπόλοιποι. Μας αρκεί ο πόνος που έχουμε», έγραψε ο γιος του Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργος στο Facebook.

«Παππού μου μην ανησυχείς, η Κρήτη μας σε περιμένει, με όλοι την αγαπημένη σου οικογένεια θα είσαι εκεί, μαζί και εμείς να σου πούμε το ύστατο αντίο» έγραψε ο εγγονός του, Άγγελος Θεοδωράκης Παπαγγελίδης.

«Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια»

Πάντως στην πρώτη της ανάρτηση στο Facebook μετά τον θάνατο του Μίκη, η Μαργαρίτα Θεοδωράκη υποστήριξε: «Με τσιμπούν και με ματώνουν αδυσώπητα τσιμπούρια. Μου ρουφούν το αίμα. Όμως η καρδιά μου είναι γεμάτη από το αίμα του πατέρα μου! Τι να καταφέρουν;».

Στην συνέχεια η κόρη του Μίκη Θεοδωράκη αναφέρεται σε συναυλίες που έλαβαν χώρα στην Κομοτηνή και στους Φιλίππους και ευχαριστεί τον λαό της Θράκης.

«Στη συναυλία χορεύω ζεϊμπέκικο και κοιτώ μέσα στη ψυχή του πατέρα μου», γράφει χαρακτηριστικά. «Με τσιμπούν τα τσιμπούρια. Ορμούν πάνω στο βαρύ μεγάλο σώμα μου… Τα τσιμπούρια θα πέσουν από το κορμί μου. Θα εξαφανιστούν. Βασανιστικά παράσιτα. Κάνω υπομονή».

Προηγούμενο άρθροΑλεξανδρούπολη – Συνελήφθη συνταξιούχος αστυνομικός για κακοποίηση ζώου – Για τρίτη φορά
Επόμενο άρθροΚρήτη – Άγριο ξύλο έξω από κλαμπ – Στο νοσοκομείο ένας νεαρός