Οι πληροφορίες που ήθελαν τον Χρήστο Στυλιανίδη να τίθεται επικεφαλής του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, με υφυπουργό τον πτέραρχο εν αποστρατεία Ευάγγελο Τουρνά, επιβεβαιώθηκαν. Στις πρώτες τους δηλώσεις και οι δυο ευχαρίστησαν τον πρωθυπουργό για την τιμή και αναγνώρισαν την πρόκληση που έχουν μπροστά τους.

«Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση», αναφέρει στην πρώτη του δήλωση μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ο Ευάγγελος Τουρνόας διαμηνύει πως κανείς δεν περισσεύει.

Στη σύντομη δήλωσή του, ο πρώην Επίτροπος της Κομισιόν, σημειώνει πως αποδέχτηκε την πρόταση με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και των προσδοκιών που υπάρχουν.


Όλη η δήλωση του Χρήστου Στυλιανίδη: «Ευχαριστώ τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την τιμητική πρόταση να αναλάβω υπουργός στο νεοσύστατο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας. Την αποδέχτηκα με πλήρη συναίσθηση των προκλήσεων και προσδοκιών. Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής μας έχουν ξεπεράσει και πρέπει να επιταχύνουμε τις μεγάλες αλλαγές χωρίς καθυστέρηση. Η πρόληψη και η ετοιμότητα απέναντι στις φυσικές καταστροφές είναι το πιο αποτελεσματικό όπλο που έχουμε».

Τουρνάς: Κανείς δεν περισσεύει
Προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα χαρακτηρίζει, από την πλευρά του, ο νέος υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς, την ανάληψη των καθηκόντων του.

Ο νέος υφυπουργός τόνισε πως έρχεται η ενδυνάμωση της Πυροσβεστικής και πως έμφαση θα δοθεί «στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας».

Και απ’ αυτή την πρόκληση, κανείς δεν περισσεύει.

Όλη η δήλωση του Ευάγγελου Τουρνά: «Η ανάθεση της θέσης του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη αποτελεί προσωπική τιμή και συλλογικό στοίχημα. Γιατί έχουμε μπροστά μας την ενδυνάμωση του Πυροσβεστικού Σώματος. Με έμφαση στην πληρέστερη προετοιμασία και στόχο τη μεγαλύτερη πρόληψη για την αντιμετώπιση των φαινομένων στις δύσκολες συνθήκες του καιρού μας. Μια πρόκληση στην οποία κανείς δεν περισσεύει. Ευχαριστώ τον κύριο Πρωθυπουργό για την τιμή και την εμπιστοσύνη».

Προηγούμενο άρθροΑποφυλακίζεται o πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Μιχάλης Αρβανίτης
Επόμενο άρθροΠαύλος Πολάκης – Ο Τσίπρας αποκάλυψε ότι ο πρώην υπουργός έκανε επιτέλους το εμβόλιο