Παναγής Καππάτος: Εκδήλωση Παρουσίασης του Νέου Λιμένα Ιθάκης «Οδυσσέας»

Η παρουσίαση του νέου λιμένα της Ιθάκης στον Πίσω Αετό, ολοκληρώνει μια πολυετή προσπάθεια για την αποπεράτωση ενός πολύ σημαντικού έργου για τους πολίτες της Ιθάκης.Πρόκειται για μια συγκοινωνιακή υποδομή που διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών και αναβαθμίζει τις υπηρεσίες προς τους επισκέπτες των νησιών μας.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας, κ. Ευάγγελος Κυριαζόπουλος.Παρών στην εκδήλωση ήταν η Περιφερειάρχης κ. Κράτσα, οι προηγούμενοι Περιφερειάρχες κ. Γαλιατσάτος και Σπύρου, ο Έπαρχος κ. Λιβιτσάνης και ο Δήμαρχος κ. Στανίτσας και συμπολίτες μας που υπηρέτησαν και υπηρετούν την τοπική αυτοδιοίκηση.

Στο χαιρετισμό μου τόνισα τη σημασία που έχουν τα λιμάνια για την καθημερινότητα στην Κεφαλονιά και την Ιθάκη, καθώς τα χρησιμοποιούμε όχι μόνο για να φεύγουμε από τα νησιά μας αλλά και για την επικοινωνία εντός Κεφαλονιάς και μεταξύ Ιθάκης και Κεφαλονιάς.

Το όνομα του λιμανιού «Οδυσσέας» συνδέει το νησί με την ιστορική του κληρονομιά, τη θάλασσα, το ταξίδι και το νόστο της επιστροφής.

Το κράτος έχει συνέχεια και οφείλουμε να συγχαρούμε όσους διαχρονικά εργάστηκαν για το νέο λιμάνι της Ιθάκης, από την προετοιμασία και την εκκίνηση του πριν αρκετά χρόνια, έως την ολοκλήρωσή του σήμερα. Η αποπεράτωση του έργου δίνει δύναμη σε όλους για να διεκδικήσουμε νέους μεγάλους στόχους για την Ιθάκη.

Προηγούμενο άρθροΕΕ – Ποια η θέση των αγροτικών προϊόντων στις παγκόσμιες αγορές
Επόμενο άρθροΑποδοκιμασίες κατά Βελόπουλου στην άφιξή του στη Μητρόπολη Αθηνών