ΔΕΘ – Επανεκκίνηση επιδιώκει η κυβέρνηση – Τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Συνολική επανεκκίνηση επιδιώκει να κάνει η κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, όπου θα πάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης το Σαββατοκύριακο, ενόψει ΔΕΘ, δίνοντας έμφαση στις μεταρρυθμίσεις και την οικονομία.

Η μείωση της φορολογίας και των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και η αξιοποίηση των κονδυλίων από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ, βρίσκονται σταθερά στην ατζέντα του πρωθυπουργού, ο οποίος πάντως έχει έναν ακόμα «πονοκέφαλο» να αντιμετωπίσει: την επικείμενη ανατίμηση των βασικών αγαθών.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον διαβεβαιώνουν ότι παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις και τις συνέπειες που θα υπάρξουν για καταναλωτές, νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις, με πρώτες αυτές που θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στο Βελλίδειο.

Στόχος, όπως λένε στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι να προστατευθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό το πραγματικό εισόδημα των νοικοκυριών, με επίκεντρο τη μεσαία τάξη.

Γι’ αυτό και δεν θεωρείται τυχαίο το σχόλιο του κυβερνητικού εκπροσώπου, Γιάννη Οικονόμου, για την πρόσφατη τηλεοπτική συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα:

«Η μεσαία τάξη γνωρίζει καλά ποιος μείωσε φορολογικούς συντελεστές για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις, ποιος μείωσε τον ΕΝΦΙΑ, ποιος μείωσε τις ασφαλιστικές εισφορές και την προκαταβολή φόρου, ποιος ανέστειλε για το 2021 την εισφορά αλληλεγγύης. Γνωρίζει ποιος, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, στήριξε τη μεσαία τάξη με επιστρεπτέες και μη επιστρεπτέες προκαταβολές, με έκπτωση ενοικίων, με το πρόγραμμα ‘Γέφυρα’ για την επιδότηση δανείων πρώτης κατοικίας και τόσα άλλα. Αυτά και πολλά ακόμη΄, τα γνωρίζει η μεσαία τάξη. Και τα γνωρίζει και δεν ξεχνά», είχε τονίσει ο κ. Οικονόμου.

Ποιες ελαφρύνσεις θα ανακοινώσει ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ

Την κυβερνητική οικονομική πολιτική για την επόμενη διετία αναμένεται να ξεδιπλώσει ο πρωθυπουργός από τη ΔΕΘ, το προσεχές Σαββατοκύριακο, 11 και 12 Σεπτεμβρίου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναφερθεί και στο περιεχόμενο των εκτιμήσεων της ΕΛΣΤΑΤ, που ανακοινώθηκαν την Τρίτη και περιλαμβάνουν θετικά στοιχεία για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, το δεύτερο τρίμηνο του 2021.

Προηγούμενο άρθροΞεκινά η παραλαβή ελιών στην Ένωση Αγρινίου
Επόμενο άρθροΔιεπαγγελματική Πυρηνόκαρπων – Καθυστερεί η ενίσχυση από τους ανοιξιάτικους παγετούς