Λαμία – 99χρονη έδωσε γενναία μάχη για 2,5 μήνες με τον κοροναϊό – Έφυγε σήμερα από τη ζωή

Μια 99χρονη γυναίκα έφυγε σήμερα από τη ζωή στη Λαμία εξαιτίας του κοροναϊού. Αυτός είναι ο πρώτος θάνατος που καταγράφεται μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στο νοσοκομείο της πόλης. Η γυναίκα νοσηλευόταν στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του lamiareport.gr, η 99χρονη ηλικιωμένη από τη Σπερχειάδα αντιμετώπιζε πολλά και σοβαρά προβλήματα υγείας. Ο θάνατος της ηλικιωμένης γυναίκας είναι ο πρώτος από κορoναϊό μετά από σχεδόν 2,5 μήνες στο Νοσοκομείο Λαμίας, καθώς ο τελευταίος είχε σημειωθεί στις 29 Ιουνίου (και πάλι γυναίκα). Συγχρόνως, είναι ο πρώτος από το 4ο κύμα που σαρώνει τη χώρα και έχει αυξήσει σημαντικά τις μολύνσεις.

Πώς είναι η κατάσταση στη Φθιώτιδα

Ενδεικτικά για τη Φθιώτιδα τα επίσημα κρούσματα τις 7 πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου είναι 177 (μέσος όρος 25), ενώ ο Αύγουστος έκλεισε με 866 (περίπου 28 καθημερινά). Προς το παρόν ο Μάρτιος παραμένει ο μήνας με τα περισσότερα κρούσματα (887), αλλά και τους περισσότερους θανάτους, καθώς τότε καταγράφηκαν οι 32 από τους 132 που έχουμε ανεπίσημα στο σύνολο από τη Φθιώτιδα από τις 15 Νοεμβρίου. 70 άνδρες και 62 γυναίκες από 38 έως 103 ετών και διάμεση ηλικία τα 79 έτη.

Αυτή η νέα ραγδαία αύξηση των ημερήσιων κρουσμάτων, αποτυπώνεται πλέον και στο Νοσοκομείο Λαμίας με έξι ασθενείς στη ΜΕΘ Covid και 14 ακόμη ασθενείς στο Πέτρινο, καθώς εκεί είχαμε και ένα εξιτήριο 42χρονης. Οι ηλικίες των ασθενών με κοροναϊό που χρειάστηκαν Μονάδα Εντατικής Θεραπείας είναι από 53 έως 89 ετών (διάμεση ηλικία τα 67 έτη) και στην Κλινική Ήπιας Νοσηλείας από 42 έως 88 (με διάμεση ηλικία τα 76 έτη).

Προηγούμενο άρθροΠλαστά πιστοποιητικά – Έλεγχοι σε δέκα εμβολιαστικά κέντρα – Πώς θα εντοπίζονται οι παραβάτες
Επόμενο άρθροΔΕΘ 2021 – Το ηλεκτρικό λεωφορείο Irizar ie tram στο περίπτερο του υπουργείου Μεταφορών