Τι σκοπεύει να κάνει η ΕΕ σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις ρώτησε ο Κ.Γκιουλέκας τον Ύπατο Εκπρόσωπο Josep Borrell

Διακοινοβουλευτική Διάσκεψη για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας (ΚΕΠΠΑ/ΚΠΑΑ)


«Τι σκοπεύει να κάνει η Ε.Ε. σε περίπτωση που η Τουρκία συνεχίσει τις προκλήσεις απέναντι στην Ελλάδα και την Κύπρο, θα μείνει σε ευχές και δηλώσεις ή θα προχωρήσει δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη της;» ρώτησε ο κ. Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων τον κ. Josep Borrell, Ύπατο Εκπρόσωπο της Ε.Ε. κατά τη διάρκεια της Διακοινοβουλευτικής Διάσκεψης για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και Πολιτική Ασφάλειας και Κοινή Πολιτική Ασφάλειας και Άμυνας που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου. Ο κ. Borrell απάντησε ότι οποιαδήποτε μονομερής ενέργεια εκ μέρους της Τουρκίας δεν θα μείνει αναπάντητη και επεσήμανε ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει ανάγκη λήψης μέτρων. Αναφορικά με το Κυπριακό είπε ότι σε αντίθεση με τις προθέσεις της Άγκυρας, η Ε.Ε. υποστηρίζει λύση στη βάση της δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με πολιτική ισότητα, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών.

Προηγούμενο άρθροΕΚΤ – Σε ετοιμότητα για λήψη μέτρων εάν δεν μειωθεί ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη
Επόμενο άρθροΝέοι αγρότες – Αρχές Οκτώβρη το νέο πρόγραμμα ύψους 450 εκατ. ευρώ