Κυβερνητικοί αξιωματούχοι – Μαξίμου: “Ανησυχία για την πορεία της πανδημίας τον Οκτώβριο”

Την ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας τον Οκτώβριο, εξέφρασε κυβερνητικός αξιωματούχος μιλώντας σήμερα στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, η ίδια πηγή διατύπωσε ανησυχία και για το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τον κορονοϊό στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, με δεδομένες τις κυβερνητικές καταγραφές το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν ένα ευρύ κυβερνητικό κλιμάκιο βρέθηκε στη συμπρωτεύουσα, λόγω της ΔΕΘ.

Ο ίδιος κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε ότι στο “τραπέζι” βρίσκεται το μέτρο της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού για τον κορονοϊό, όμως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να αξιοποιηθεί άμεσα, ενώ αναφορικά με την 3η δόση υποστήριξε ότι θα γίνει σε δύο επίπεδα.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι μέσα σε ένα 24ωρο επιβεβαιώθηκαν 1.608 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα μας, εκ των οποίων τα 308 εντοπίστηκαν στην Αττική, ενώ τα 228 στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, σε μία ημέρα ακόμη 51 συνάνθρωποί μας κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου, ενώ 379 ασθενείς με κορονοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Προηγούμενο άρθροΠΟΜΙΔΑ – Ζητά παράταση βεβαίωσης μηχανικών για «ηλεκτρονική ταυτότητα»
Επόμενο άρθροΓ.Οικονόμου – Ε. Τσακαλώτος: Κόντρα για τα μέτρα που εξήγγειλε ο Μητσοτάκης στη ΔΕΘ