Όλα ξεκίνησαν από ένα δελτίο Τύπου που αναρτήθηκε στο GlobeNewswire σήμερα, το οποίο ανέφερε ότι η Walmart, η μεγαλύτερη αλυσίδα λιανεμπορίου στις ΗΠΑ, θα δέχεται πληρωμές με το ψηφιακό νόμισμα Litecoin από τους αγοραστές.

Η ανακοίνωση της συνεργασίας οδήγησε σε διψήφια άνοδο της τάξης του 20% το κρυπτονόμισμα. Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρει το CNBC, στο δελτίο Τύπου υπήρχε μια επαφή, της οποίας το email παρέπεμπε σε ένα μη λειτουργικό ιστότοπο, κάτι που κίνησε τις υποψίες. Λίγο αργότερα το GlobeNewswire, που ανήκει στον όμιλο Intrado, έδωσε μια «ειδοποίηση για παράβλεψη» της αρχικής έκδοσης του δελτίου τύπου. Την ειδοποίηση μετέδωσαν πολλοί δημοσιογραφικοί οργανισμοί ανάμεσα τους και το CNBC.

To Litecoin σημείωσε πτώση 2,2%

Στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της Walmart, Randy Hargrove, επιβεβαίωσε ότι το δελτίο τύπου δεν είναι αυθεντικό. Είπε επίσης ότι η εταιρεία έχει έρθει σε επαφή με το GlobeNewswire για να ερευνήσει πώς δημοσιεύτηκε το ψεύτικο δελτίο Τύπου.

Οι μετοχές της Walmart σημείωσαν μια μικρή κινητικότητα. Το Litecoin σημείωσε πτώση 2,2%, σύμφωνα με την Coin Metrics.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν απάντησε σε αίτημα να σχολιάσει αν θα ερευνήσει το θέμα και τι οδήγησε στην δημοσίευση της ψεύτικης ανακοίνωσης.

Το δελτίο τύπου δεν αναρτήθηκε ποτέ στον επίσημο εταιρικό ιστότοπο της Walmart και έχει αφαιρεθεί και από τον ιστότοπο του GlobeNewswire.

Πηγή: ot.gr

Προηγούμενο άρθροΗΠΑ – Ελλείψεις σε βασικά αγαθά «μπλοκάρουν» την οικονομία
Επόμενο άρθροΘρίλερ στο Μεσολόγγι – Ψαράς εντόπισε ανθρώπινο σκελετό σε μικρό βάθος και κοντά στη στεριά